Vålerenga - Viking 4-2 (3-1)
Viljar Vevatne satte fyr på oppgjøret mellom Vålerenga og Viking åtte minutter før fulltid, men hjemmelaget trakk det lengste strået. En utligning fra Sahraoui, en straffe fra Bjørdal, en sterk retur fra samme mann og en overtidskule fra Christensen sikret seieren for de blå.
Eliteserien
LSK-tastefeil lurte tilhengerne – overgangsnyhet var «fake news»
I GÅR KLOKKEN 13:46
– Vi tar helt over for å være helt ærlig. Moralen er så bra, og det er derfor vi kommer til alle sjansene, sa Vålerengas Osame Sahraoui til Discovery i pausen.
– Selv om vi havner ett mål bak, som er et slag i ansiktet, men vi kommer tilbake og banker inn tre før pause. Jeg er helt enig med Osame, det er god moral, sa trener Dag Eilev Fagermo.
Dermed klatrer Vålerenga opp til en foreløpig 8. plass. Viking verner om 4.-plassen på tabellen.
Se høydepunktene øverst i saken.
LES OGSÅ: Discovery erfarer: Norsk stjerneskudd på vei til nederlandsk fotball

Vålerenga-heltens siste

Kampen mot Viking var ekstra spesiell for en av de involverte. Vålerengas Ivan Näsberg spilte sin siste kamp i den blå trøya etter 10 år.
– Hva skal man si? Det er helt fantastisk. Jeg vil aldri glemme det, sa hovedpersonen selv om supporternes støtte etter kampen.
Forsvareren fikk etter kampen tilnavnet legende fra Discoverys reporter. Näsberg er vokst opp i området og har spilt i klubben siden han var unggutt.
– Legende er ikke nok, vi må finne opp et eget ord for den mannen her, svarte Osame Sahraoui om lagkameraten.
Näsberg har med tiden blitt en viktig figur i Vålerenga, og har spilt 168 kamper for Oslo-laget. Etter kampen mot Viking skal Näsberg til den greske storklubben PAOK.
Se hele intervjuet her. Saken fortsetter under videoen.

Spilte sin siste kamp for Vålerenga: – Vi må lage et eget ord for han

Snudde på minutter

Det gikk bare elleve stille minutter på Intility Arena i Oslo før gjestene satte tonen for kampen. Markus Solbakken fikk ballen gjennom av Mai Traore, dro den med forbi Vålerenga-forsvaret i stor fart, og plasserte ballen i lengste hjørnet.
Viking fikk en tidlig fordel i kampen, men hjemmelaget spilte seg opp og tok overtaket. Vertene fikk flere sjanser på mål og presset gjestene hardt.
– Har spilt på seg selvtillit nå, Vålerenga, sa Discoverys kommentator Petter Bø Tosterød.
Gleden ble kortlevd for Stavanger-laget. Amor Layoni driblet seg fremover før han plasserte ballen i beina til Osame Sahraoui som dro den forbi Løkberg og satte ballen i lengste hjørnet.
Ulykken fortsatte for gjestene. Målscorer Sahraoui ble bare få minutter etter målet lagt i bakken i feltet, og dommer blåste straffe. Henrik Bjørdal satte ballen sikkert i målet. Samme mann, under ti minutter senere, fikk lagt krona på verket. Bjørdal plukket opp en retur etter at Layounis skudd spratt tilbake fra forsvaret og sendte bortekeeper Arild Østbø feil vei.
Bortelaget reiste igjen temperaturen i oppgjøret bare åtte minutter før fulltid. Vålerenga klarerte en Viking-corner, men et slapt hjemmeforsvar og en våken bortestopper sørget for nytt liv i kampen. Viljar Vevatne fikk ballen i mål forbi Magnus Sjøeng, men det ble med det for gjestene.
30 sekunder før slutt satte Tobias Christensen spikeren i kista, sendte ballen i mål og sikret tre viktige poeng for hjemmelaget.
Har du sett denne?

Ekspertenes liste: Lanserer fem brennhete navn som overgangsobjekter

Eliteserien
Eliteserie-klubb bekrefter dialog med Lode: – En interessant mann for oss
16/08/2022 KLOKKEN 11:52
Eliteserien
Aalesund-spiller ute i nærmere ett år etter røket korsbånd
16/08/2022 KLOKKEN 08:45