Populære sporter
All sport
Vis alt

Seiersrekka fortsetter – sjette strake for Glimt

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 13/08/2022 klokken 00:17 GMT+2

Bodø/Glimt rappet med seg tre poeng hjem til Aspmyra etter storoppvisning mot Sarpsborg 08.

Se høydepunktene: Bodø/Glimt senket Sarpsborg 08 i sin sjette strake seier

Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt 1-4 (0-2)
Bodø/Glimt kjempet seg til seier mot Sarpsborg 08, og klatret seg opp til en foreløpig andreplass på tabellen. Storseieren økte måltotalen den siste måneden til 42 scorte mål for gultrøyene.
– Det sier bare litt om kvaliteten på laget. Vi kunne scoret mange flere mål, men vi slurver. Vi slurver, men sånn er det, forteller Amahl Pellegrino til Discovery etter kampen.
For hjemmelaget ble det verre. De blå, som innledet sesongen med flest mål i de første kampene, ligger med tapet mot Glimt så vidt over kvalifiseringsplass. Tapet ble det sjette på rad.

Skadeskrekk

Et drøyt kvarter før slutt ble Joel Mvuka lagt i bakken etter en stygg takling av Tobias Heintz. Lars-Jørgen Salvesen var en av de som reagerte kraftig på hendelsen og raste mot Heintz under kampen. Etter kampen var han også
– Det er viktig at vi kommer oss gjennom skadefri, så hvis Joel er skada nå blir jeg nesten forbanna, sa Salvesen til Discovery etter kampen og fortsatte:
– Han blir klippa ned bakfra og dommeren skal beskytte spillerne, så det er helt hodeløst.
Se hele intervjuet med Salvesen og Vetlesen her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Refser dommeravgjørelse: – Helt hodeløst

Målmaskin

Et sjansesløseri definerte den første halvtimen, men etter 39 minutt satt scoringen for gjestene. Joel Mvuka la ballen i beina på Hugo Vetlesen som utnyttet et bakpå Sarpsborg-forsvar, tuppet ballen i mål og sendte nordlendingene i føringen.
– Det var som å være liten og spille med gummistøvler, så det var fantastisk å tuppe litt, sa målscorer Hugo Vetlesen i pausen.
Bare sekunder før pause, viste målmaskinen Amahl Pellegrino frem sine kunster. Anton Salétros forsøkte seg på en dribling bare få meter fra mål, noe "Pelle" utnyttet ved å snappe ballen og på iskaldt vis dra seg langt nok forbi keeper til å sette ballen i buret.
Se høydepunktene i toppen av saken.

Maktdemontrasjon

Med en komfortabel tomålsledelse til bortelaget så det ikke lyst ut for vertene på Sarpsborg Stadion. Det ble ikke bedre for de blå da Mvuka kjempet til seg ballen og spilte til nysigneringen Lars-Jørgen Salvesen som på enkelt vis satte sitt første seriemål.
Det skulle ikke gå lang tid før Salétros skulle gjøre opp for sin grove feil i førsteomgang. Etter 77 minutter satt utligningen til hjemmelaget, da Salètros la et perleinnlegg til makker Tobias Heintz som etter en fin førstetouch satte ballen forbi Julian Faye Lund.
Målet til tross var ikke seieren til å redde for Sarpsborg. Magnar Ødegård spikret seieren for de gulkledde da han sendte en brøler av en pasning til keeper. Pellegrino plukket enkelt ballen på veien, og satte den like enkelt i målet.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame