– Det har vært overveldende positivt. Jeg har fått mye meldinger fra supportere, spillere, trenere og kollegaer som sier dette er no vi har trengt i norsk fotball, sier Saggi til Discovery et par dager etter at videoen ble publisert.
Videoen ser du i toppen av saken.
Videoen var på drøye ti minutter, hvor Saggi stadig er i tette situasjoner, men slik er det ikke gjennom samtlige nitti, sier hovedpersonen selv.
Eliteserien
Her får Odd straffe i det 98. minutt
17 TIMER SIDEN
– Dette er ti minutter hvor de harde situasjonene er klippet sammen, og det ikke er plass til mye dialog. Det er klart at man kan virke litt vel aggressiv, men dette er de tighteste situasjonene. Gjennom hele kampen har vi god dialog med spillerne, og jeg må få lov til å berømme de som selv om det er hektisk er åpne for dialog og humor underveis, forklarer 30-åringen.
Videoen er et unikt innblikk i hvordan dommerne jobber - og må aggere i situasjoner, og selv om det er gøy å vise fram innrømmer Saggi at han var spent på å se hvordan det ble.
– Det er på en måte det aller helligste, men jeg har også tenkt at tiden har vært moden for å gi et innblikk i hvordan det er å være toppdommer, sier Saggi som forklarer at det er mye trening og jobb for å dømme de største kampene i norsk fotball.
LES OGSÅ: Brann brøt 30 år lang forbannelse
Spesielt var det også at man fikk være med i en av norsk fotballs største fotballkamper. Derbyet mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen.
– Det er det tøffeste derbyet i Norge. Åråsen har til tradisjon å være litt tøffere på gress, hvor det også er tett og kompakt. Det er den tøffeste atmosfæremessig, sier Saggi som dømte kamp på Briskeby i helgen hvor det ble rødt kort. Men det kan ikke sammenlignes.
– Du har mer ro, det blir ikke like hett, forklarer Saggi.
Den unge toppdommeren synes det er viktig å vise fotballpublikummet hvordan dommerrollen er i slike kamper, men er også klar på at det kan gi ringvirkninger mot unge og håpefulle dommerspirer.
– Jeg tror det er kjempeviktig for rekrutteringen. Da jeg var ung så trengte jeg å se på noen ledestjerner for å se hva som ventet. Som 16-17-18-åring var jeg dommervert, og det ga meg mye, sier Saggi.
I videoen får man spesielt et innblikk i hvordan dialogen mellom alle i dommerteamet utarter seg. Noe kanskje ikke alle har visst helt hvordan fungerte.
– Det er viktig å gi et innblikk i hvordan dialogen er, og så må man også vise at det ikke blir slik som rekruttdommer, men at dette er litt av realiteten på toppnivå, sier dommerprofilen.
Sett denne?

Uaktuelt å trekke seg: – Skjønner at spørsmålet kommer

Eliteserien
Dramatiske sluttminutter i Skien: Odd sikret seieren på overtid etter omdiskutert straffespark
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Sikret poeng i siste liten: – Ubeskrivelig
18 TIMER SIDEN