– Det var veldig hyggelig. Jeg tror det er et smart valg også, for City har i hvert fall behov for spisser, sier Molde-direktør Ole Erik Stavrum om nyheten om at overgangen nå er bekreftet til Discovery.
– Vi har vært så heldige at vi har hatt to, med Erling og Ole Gunnar (Solskjær til Manchester United). Det er ikke tvil om at Erling er en god ambassadør for Molde, legger han til.
Eliteserien
Flere omdiskuterte situasjoner i derbyet: Dette sier dommeren etter kampen
21 TIMER SIDEN
Ifølge Molde-direktøren snakkes det også hyppig om lysluggen når de selv har vært ute i Europa og konkurrert.
– Når du reiser rundt og møter lag ellers, og det blir snakk om Erling Braut Haaland og Ole Gunnar Solskjær, så nikker folk anerkjennende. Det blir helt klart lagt merke til.
1. februar i 2017 kom han til Molde fra Bryne, og han debuterte i Eliteserien som 16-åring mot Sarpsborg. Det første målet kom da han ble matchvinner borte mot Tromsø 6. august.
1. juli i 2018 scoret han fire mål mot Brann.
Totalt endte han på 14 mål på 39 kamper i den blå trøya, før ferden gikk videre til Østerrike.
Den vanvittige reisen gutten har vært på siden, er man naturligvis stolte av også i Molde.
– Ja, vi er det. Nå er det ikke noen bombe at Erling gikk til en toppklubb. Han kunne vel velge og vrake, i hvert fall av det jeg har lest i norske medier. Men vi føler vi har vært med på det eventyret vi også. Det har vært fantastisk å følge Erlings utvikling, fra Bryne og via oss. Han dunket inn fire mål mot Brann og nå er han i City. Det er rimelig kult, altså.
Haaland har spilt for den tyske klubben Borussia Dortmund siden han ble hentet fra Salzburg i Østerrike i romjula i 2019. Den gang skal han ha kostet om lag 200 millioner kroner.
Siden overgangen har han scoret spinnville 85 mål på 88 kamper for Dortmund. Han kan mest sannsynlig ta avskjed med fansen i siste seriekamp mot Hertha Berlin lørdag.
21-åringen har den beste mål pr. minutt-statistikken i Champions League-historien, med mål hvert 64. minutt. På listen (minimum 15 mål) topper han foran Mario Gomez (mål hvert 102. minutt), Roberto Soldado (102), Lionel Messi (104) og Harry Kane (104), melder Opta.
Haaland hadde en klausul i sin kontrakt med Dortmund. Den gjorde at han kunne forlate klubben for rundt 750 millioner kroner i overgangssum etter denne sesongen, skriver NTB.
Summene er ikke bekreftet, og spekulasjonene varierer fra ulike medier og med ulike valutakurser.
Økonomisk sett drypper det fint på Molde også.
– Det er den solidaritetspotten vi får være med. Jeg tror det er om lag en prosent. Så lenge summene blir så store, er vi veldig fornøyde, vi, sier Stavrum med et smil.
Også i Bryne jubles det i dag. Ifølge VG kan overgangen gi barndomsklubben opp mot 12 millioner kroner. De skal ha krav på 1,6 prosent.
– Erling har tatt steget helt opp i verdenstoppen. Det er helt utrolig. Det er en drøm. Jeg får frysninger når jeg sier det, utbryter daglig leder Hans-Øyvind Sagen overfor VG.

Her overraskes Haaland med hedersprisen: – Jeg er stolt

Eliteserien
Gråtkvalt Løkberg etter sin første utvisning: – Det er mitt ansvar
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Spinnvilt lokaloppgjør hadde alt – Viking-krisen fortsetter etter nytt tap
EN DAG SIDEN