Allerede etter 41 minutter valgte Kjetil Rekdal å ta av Rosenborg-spiss Ole Sæter, sammen med tidligere landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred, i kampen mot Lillestrøm på Åråsen.
Det fikk Sæter til å rase, og spissen var tydelig frustrert i det han trampet av gårde i garderoben, hvor han også veltet over et antibacstativ på vei inn.
Eliteserien
Eksperten i ekstase over Eliteserie-lag: – Makan til elektrisk!
15 TIMER SIDEN
Se video av hendelsen her:

RBK-profilen klikker i spillertunnelen: – Han setter seg selv foran laget

– Jeg føler jeg kommer litt tregt i gang og at jeg ikke gjør noe kjempedårlig kamp sett under ett, men de mener at de må gjøre noe og det respekterer jeg. Jeg forstår at noe må gjøres, men det er jo kjedelig at en spiss skal bli tatt ut når du trenger mål, sa en dypt frustrert Sæter til Discovery etter å ha blitt byttet ut før pause søndag.
– Det var mye sinne, så for min del og lagets del så følte jeg det var bedre at jeg gikk i garderoben, fortsatte Sæter etter å ha fått summet seg litt.

Snakket ut

I følge Adresseavisen skal Rekdal og Sæter nå ha snakket ut om det tidlige byttet, som fikk det til å koke over for spissen.
– Vi har snakket om hvordan fotball kan være av og til, at det er et kollektiv det handler om. Noen ganger kan det føles både urettferdig og brutalt, men det var en tanke bak det, sier Rekdal til Adressa.
– Jeg har ikke noe problem med at han er sint og skuffet. Men vi pratet litt om rollen hans, at vi har tro på han og at det er derfor han er i RBK. Mange klubber ønsket han i vinter, men vi beholdt ham. Han har noe ved seg, som vi liker. Så må det være fokus, og ikke det som skjer rundt banen og slike ting, fortsatte Rekdal.

Ekspertene reagerte

Det tidlige byttet, og da spesielt Sæters reaksjon i etterkant fikk mange til å heve øyenbrynene. Discoverys eksperter var samstemte i sin begrunnelse, etter å ha sett RBK-spissen rase mot garderoben.
– Skjønner veldig godt at han er skuffet, men det Ole Sæter gjør der, det er ren og skjær idioti. Du trenger ikke gå rundt der og demonstrere hvor sur du er, mente Christian Gauseth.
– Det han gjør der, det er at han setter seg selv foran laget og det som er viktig. Han må skjønne at Kjetil (Rekdal) gjør ikke dette for å straffe han, men for å vekke de andre. Det gagner ingen å fyre løs som det der, fortsatte en enig Lars Bohinen.
Sett denne?

Gauseth oppsummerer: RBK-kollaps og TIX-look-a-like

Eliteserien
Flere profiler forsvinner: Dette er sommerens overganger så langt
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54