• Se Rosenborg mot Lillestrøm søndag kl 18.00 på discovery+ og Eurosport Norge.
I kjølvannet av overgangen til Rosenborg fra Ranheim i 2021, har det ikke vært stille rundt spiss Ole Sæter fra Trondheim. Etter en selverklært Zlatan-sammenligning og en forventning om 50 ligamål i fjorårets sesong, har trønderen for alvor gjort seg bemerket i norsk fotball.
– Jeg liker å skape litt kvalme og være litt hodeløs. Jeg vil veldig gjerne være en som går litt i front, sier Ole Sæter til Discovery.
Eliteserien
Ekspertene mener Fagermo sitter utrygt: – Han har ikke mange muligheter igjen
12 TIMER SIDEN
– Samtidig må jeg vise at jeg kan levere det sportslige også. Jeg vil kunne vise hele Norge at jeg har noe i det gamet her å gjøre, legger han til.
Støyet rundt spissen ble ikke mindre etter tomålstriumfen i startdebuten mot Vålerenga i mai, der Sæter for alvor fikk vist hva han er god for.
– For min del var det veldig forventa ut fra egne tanker om ferdighetene mine. Men det var deilig å vise at jeg ikke bare prater når jeg sier at jeg er en god fotballspiller, sier trønderen.
Kampen på Intility var første gang han fikk tillit i Rosenborgs startellever. Trener Kjetil Rekdal mente han tilførte laget «en gærning» med å plassere Sæter på topp fra start.
Selv er trønderen enig i trenerens vurdering av hans spillerstil, og Sæter mener målene mot Vålerenga markerer gjennombruddet hans i den sorthvite trøya.
– Det stemmer jo absolutt at jeg er gæren. Det var veldig deilig å få tilliten til å stille fra start, og nå er jeg klar for å jobbe meg fremover. Vi fotballspillere får aldri nok. Vi vil alltid ha mer.
LES OGSÅ:Helland med gladmelding før RBK-kampen

– Vi skal kjøre over alt

Så langt i år ligger Rosenborg på en sjetteplass på tabellen, med kun tre seire å vise til. Det mener Sæter er i ferd med å snu.
– Vi er et tog i høy fart nå. Vi skal fortsette å kjøre over alt.
Kampen mot Lillestrøm på søndag kan bli en utfordring for de hvite og svarte fra Trøndelag. Til tross for mørk statistikk fra forrige sesong med to tomålstap mot de nåværende serielederne, er ikke spissen bekymret.
– De ligger langt foran oss, så vi har ingen verdens ting å tape på det. Vi kan spille den fotballen vi vil. Det her er begynnelsen på noe stort, forteller han.
LES OGSÅ: Flystreik kan skape utfordringer for helgens Eliteserie-runde

– Henger ikke på greip

Discoverys fotballekspert Christian Gauseth er ikke like optimistisk på RBKs vegne. Han mener at Rosenborg mangler offensiv sprudling i årets sesong.
– Jeg lar meg ikke lure av 4-0 mot porøse Vålerenga like før landslagspausen. Det må mer enn èn kamp for å overbevise meg om at dette er liv laga, sier Gauseth på spørsmål om årets største Eliteserie-skuffelser.
LES OGSÅ: Årets største skuffelser: – Forventet et dynasti, men fått et ekteskapsbrudd
Sæter avviser blankt Gauseths påstander om Rosenborgs nåværende form.
– Det er fint at han melder og lager overskrifter, det er det vi har eksperter for. Men det henger ikke på greip. Hvis han ikke synes det sprudler nok, kan han vel gå å kjøpe farris på butikken, svarer Sæter.
Eliteserien
Frustrerte LSK gikk på sesongens første tap – Kapteinen så rødt
I GÅR PÅ 18:02
Eliteserien
To perlescoringer sikret Glimt-seier: – En vill scoring
I GÅR PÅ 17:55