Populære sporter
All sport
Vis alt

Rasende etter rødt kort – tror dette kan gi ekstra karantene

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 16/05/2022 klokken 22:07 GMT+2

Serieleder Viking fortsetter på tabelltoppen, men slet lenge med å score på Jervs reduserte mannskap mandag. Etterpå snakket alle om Erlend Hustads røde kort – og påfølgende sinne.

Mister hodet etter utvisning – dyttes tilbake av dommer

Viking - Jerv 3-0
– Vi var gode i 1. omgang og hadde flere gode sjanser, men så var det en linjedommer som mente at Hustad skulle ha et nytt gult kort. Han er jo en mann på 190 og skjermet bare ballen. Spilleren løper jo rett i ham. Horribelt, sa Jerv-trener Arne Sandstø.
Veton Berisha scoret på straffe etter 72 minutter, mens David Brekalo satte 2-0 sju minutter før slutt foran 15.500 feststemte siddiser i Stavanger. Innbytteren Mai Traore ville også være med på festen da han satte 3-0 med sitt første mål for sesongen.
– Vi stanger og stanger og fikk ikke hull på byllen. Så jeg må bare takke når jeg fikk sjansen på straffen. Vi har litt for lite tempo og for lite bevegelse, sa Berisha til Eurosport etter kampen.
Det var Vikings sjette seier for sesongen og sendte laget opp i 19 poeng etter åtte spilte kamper i Eliteserien. Det er to mer enn andreplasserte Lillestrøm.
Gjestene fra Grimstad gikk ut med høyt press og lot ikke Viking få dominere i innledningen av kampen. Det ble likevel med et par farligheter til hjemmelaget i første omgang, der Jerv ble redusert til ti mann.
Erlend Hustad pådro seg sitt andre gule kort og måtte ta en tidlig dusj etter 36 minutter. Han protesterte kraftig overfor den ene assistdommeren.
– Det der kan gi mer enn en kamp, mente Discovery-ekspert Lars Bohinen i studio i Fotball Direkte.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Forstår ikke rødt kort: – Tør ikke stå imot 16.000 som piper og buer

Samtidig mente panelet at det var feil å gi det gule kortet. Det mente Hustad selv etter kampen også.
– Jeg er helt uenig i begge. I hvert fall det andre, der skjermer jeg bare ballen. Han oppsøker albuen min, han stuper inn i albuen min. Jeg skjermer. Så tør ikke dommerne å stå imot 16.000 som piper og buer og vil ha rødt kort. Når du må bruke nesten ett minutt på å bestemme deg, får du heller la spillet gå og la lagene fighte videre, sier Hustad til Discovery.
Han sier han foreløpig ikke har fått noen forklaring.
– Jeg regner ikke med at de klarer å hoste opp noen fornuftig forklaring på hvorfor de ga gult på den andre, i hvert fall.
Zlatko Tripic var tilbake for Viking, men måtte gi seg etter bare en omgang. Han sliter fortsatt med lysken og ble erstattet av Kevin Kabran.
I annen omgang hadde Jerv noen farlige kontringer, og innbytter Rodney Antwi hadde et skudd i nettveggen da Viking-målvakten Gunnarsson var feilplassert.
– Jerv var modige og hvasse i 1. omgang. Utvisningen endrer jo kampen, og vi trykker på dem og får straffe og 1-0. Da åpnet kampen seg, sa Viking-trener Morten Jensen.
Mot slutten måtte Jerv gi etter for Viking-presset.
(Eurosport / ©NTB)
Se høydepunktene her:
picture

Se høydepunktene: Viking med tremålsseier over Jerv

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame