Viking - Kristiansund 4-1 (1-1)
Viking viste søndag at de er klare for cupkamp mot Kongsvinger om en uke. I generalprøven mot Kristiansund ble det fire nye scoringer: to ganger Shayne Pattynama, nysigneringen Niklas Sandberg og Samuel Fridjonsson.
Eliteserien
Røkke overtar Molde – Gjelsten trekker seg ut
13 TIMER SIDEN
For KBK scoret Bendik Bye et vakkert mål, men det ble ikke mer enn en mager trøst. Kampens store helt ble venstrebacken fra Nederland.
– Jeg hadde vært kjempefornøyd med en scoring, men at det skulle bli to er bare helt topp for min del, sier tomålsscoreren til Aftenbladet etter kampen.

Frisk åpning

Bare åtte minutter var spilt da Pattynama steg til værs på en corner, som sendte hjemmelaget i føringen. Dødballen fra Zlatko Tripic var strålende slått og 23-åringen styrte kula i mål fra første stolpe.
KBK svarte bare fire minutter senere. Bye kunne upresset ta med seg ballen inn i Vikings boks og angriperen curlet vakkert inn 1-1.
Hjemmelaget var det førende laget og spilte seg til flere gode sjanser i den første omgangen, blant annet ved Veton Berisha. Stjernespissen passerte keeper Morice Mbaye, men avslutning ble stoppet på streken av Dan Peter Ulvestad.

Mener Viking er årets kjæledegge: – Blir varm når jeg prater om dem

KBK klønet det til

I den andre omgangen var hjemmelaget mer effektive og da Viking ikke klarte å sette egne produserte sjanser, ville Coly gi dem en hjelpende hånd.
Forsvarsspilleren klønet det til og mistet ballen til Kevin Kabran. Svensken ga videre til Berisha som alene med Mbaye trillet uselvisk til Sandberg. Nysigneringen takket, og satte 2-1 i det åpne målet.
Det ga siddisene selvtillit og etter 77 minutter ble kampen avgjort takket være Pattynama.
Sandberg forserte framover på en overgang og fant nederlenderen i boksen. Backen la igjen til Løkberg som slo på ett touch til venstre ut til Berisha. Spissen var igjen uselvisk og fant backen som fra rundt ti meter plasserte inn sitt andre for dagen.
Innbytter Fridjonsson ville også være med på moroa. Kabran var nok en gang god da han passerte flere spillere og brukte islendingen som kom på et dypt løp. Alene med keeper satte han inn Vikings fjerde scoring for dagen.
– For oss som lag var det perfekt å vinne så klart som vi gjorde i denne kampen. Mye av spillet var også veldig bra, sier Pattynama til Aftenbladet.
Slik startet lagene:
Viking: Gunnarsson - Sebulonsen, Stensness, Brekalo, Pattynama - Tangen, Solbakken, Løkberg - Sandberg, Berisha, Tripic.
KBK: Mbaye, Strand Nilsen, D.P Ulvestad, Hopmark, Aasbak, Jarl, Isaksen, Kartum, Bye, Mawa og Mucolli.
Eliteserien
Vålerenga-unggutt kastes til ulvene: – Forstår at folk reagerer
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Sandefjord fikk ikke flyttet NM-kamp – manglet 18 minutter
I GÅR PÅ 11:57