Populære sporter
All sport
Vis alt

Ønsker trenerjobben i Stabæk: – Hadde passet perfekt for meg

Even Lübeck

Oppdatert 19/08/2022 klokken 09:48 GMT+2

Stabæk er på jakt etter ny hovedtrener etter at forholdet med Eirik Kjønø ble avsluttet tirsdag. Flere aktuelle kandidater er interesserte i å ta over.

Roger Risholt og Rune Skarsfjord

Foto: NTB

  • Følg Stabæk mot Start søndag klokka 15 på discovery+
Lars Bohinen ble fredag bekreftet som hovedtrener for Stabæk.
Tirsdag kom nyheten om at Eirik Kjønø var ferdig i Stabæk. Etter bare 13 måneder i sjefsstolen ble klubben enig med Kjønø om en sluttavtale for 31-åringen.
– Det er kjedelig at det ble sånn. Likevel er det sånn som skjer i fotball, og jeg har vært forberedt på at det kunne skje. Det er kjipt, men jeg har det fint, sa Kjønø til Discovery etter at nyheten ble offentliggjort.
Spørsmålet nå er hva som skjer videre på trenerfronten hos klubben som av de aller fleste ble tippet til å rykke rett opp igjen. Assistenttrenerne Hugo Vicente og Petter Belsvik skal overta etter Kjønø på midlertidig basis.

Trent Brann

Discovery har snakket med to navn som skal være aktuelle for Stabæk sin del i Rune Skarsfjord og Roger Risholt.
Førstnevnte har vært hovedtrener i Haugesund, Brann og Hønefoss, men har hatt andre roller utenfor siden han skilte lag med Hønefoss etter 2015-sesongen, da de rykket ned fra OBOS-ligaen.
Skarsfjord, som nå jobber som klubb- og spillerutvikler i Norsk Toppfotball, innrømmer at det frister å returnere til treneryrket.
– Det trigger meg veldig. Jeg er skapt for å elske de verste utfordringene, så jeg tror det å ta over Stabæk nå hadde passet perfekt. Jeg tror jeg er på vei tilbake når den rette timingen skjer. Det kan være nå, sier han.
picture

Gauseth oppsummerer: Nådeløse Glimt, trøndersk spiderman og tvilsomt laguttak

Tøff konkurranse

Skarsfjord, som er bosatt bare 10-15 minutter unna Nadderud, forteller at han ringte Kjønø etter at han var ferdig som trener tirsdag. Han liker måten klubben jobber på, spesielt i de yngre avdelingene.
– Jeg jobbet med egenutviklede spillere i både Haugesund og Brann, og jeg liker det. Stabæk er gode der og.
Samtidig er han sikker på at konkurransen er tøff.
– Det er nok mange som vil ha den jobben der, så jeg tror det er mye trøkk. Det blir en vanskelig jobb for Stabæk å velge en ny trener. Jeg har tidligere sagt nei til samtaler med klubber som er på utkikk etter ny trener, men nå har barna blitt større og jeg har fått grønt lys, sier han og ler.
– Jeg er på en plass i livet hvor jeg er klar for å gå tilbake i treneryrket. I tillegg er det åpenbart lettere å ta en trenerjobb på Nadderud siden vi bor i Asker, for familien sin del.
picture

Spinnville scener på Consto Arena: – Har du sett på maken?!

Risholt inn?

En annen mann som har blitt koblet til Stabæk-jobben er Roger Risholt. Han har gjort sakene sine godt med Arendal de siste årene og ligger som nummer to i PostNord-ligaen avdeling 1, sju poeng bak serieleder Moss.
Han fikk med seg onsdagens Discovery-sak om kandidater, og sier at han setter pris på å bli nevnt.
– Det var stas å bli nevnt, selvfølgelig. Discovery pleier å ha god kontroll på spillere og trenere inn og ut, så det er en anerkjennelse. Jeg har jo gått gradene i Arendal og har mine ambisjoner og, så jeg tar telefonen hvis de ringer, ja, sier Risholt.
Han holder samtidig en annen mann som sin favoritt:
– Jeg har hatt Lars Bohinen som trener. Han er den åpenbare kandidaten i mitt hode. Jeg fokuserer 100 prosent på Arendal. Det er kjedelig å si, jeg vet det, men det er det som er fakta. Men det at ekspertene nevner meg blant aktuelle erstattere, setter jeg stor pris på.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame