Oppdatert 23/04/2022 klokken 22:30 GMT+2

Det kan ikke ha vært moro å være Strømsgodset-tilskuer på Marienlyst Stadion lørdag ettermiddag.

– Jeg håper og tror vi ikke kan være så tafatte to kamper på rad, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard før kveldens kamp.
Og der trodde pappa Ødegaard veldig riktig. Med to heite kanter, Franklin Daddys Boy Nyenetue og Mhhamed Ofkir, ble det en behagelig tur for Sandefjord til Marienlyst Stadion.
Ikke minst revansje fra de var der i fjor og tapte 4-0.
Hør hva Daddys Boy hadde å si etter storseieren:

Smørblid Daddys Boy etter storseier

Mot spillets gang

Etter noen åpningsminutter med frem og tilbake i banen, fikk Godset en stor mulighet i 12. minutt. Sandefjord-spiller William Kurtovic mistet ballen til Godsets Kristoffer Tokstad, og de blå stormet fremover. Sistnevnte fyrte av mot mål innenfor 16-meteren fra høyre side. Keeper Jacob Storevik reddet, men ga retur. Heldig for han klarte Sandefjord-spillerne å få ballen bort.
Mot spillets gang var det da gjestene som fikk æren av å innta lederposisjonen.
I 13. minutt kom Sandefjord på en kontring. Gjestenes høyre kant Mohamed Ofkir fikk ballen på midtbanen og fikk føre ballen helt uforstyrret inn i Godsets 16-meter. Samme mann satt så ballen strøkent langt bakken i venstre hjørnet i mål.
0-1

Snytt for straffe?

Men Sandefjord har og en til kant, nemlig Franklin Daddys Boy Nyenetue som skapte trøbbel for drammenserne gang på gang.
Midtveis i første omgang var SIFs forsvarslinje uoppmerksomme, og fikk ikke med seg Daddys Boy snike seg bak midtstopperne. Daddys Boy ble spilt igjennom, og kom dønn alene mot keeper Viljar Myhra. Kanten valgte så å prøve å gå forbi keeperen. Myhra slang seg til siden og gikk etter ball, men bommet og var i kontakt med bena til Daddys Boy i stedet for. Sistnevne falt, og det så ut som et solid straffespark - men dommer blåste ikke.
Se situasjonen her:

– Er ikke det straffespark?!

Godset prøvde seg her og der, men hadde ingen kjempesjanser i de første 45 minuttene.
Fem minutter før pause kom Daddys Boy første Eliteserie-mål. Kurtovic ga en krempasning i mellom til venstrekanten som lurte ballen mellom bena på keeper Myhra - nok en gang alene med keeper.
0-2 til pause.

Lekestue for gjestene

De første 15 minuttene av andre omgang var ballen mye på Sandefjords banehalvdel, og Godset så ut til å ha steppet opp "gamet sitt" noen hakk.
Men så, nok en gang, var det gjestene som fikk nettkjenningene.
I 63. minutt fikk gjestene frispark, som de tok raskt. Forsvaret til Godset hang ikke med, og Ruud Tveter fikk fyre av uforstyrret. Myhra ga retur og Daddys Boy fikk pirket inn sitt andre Eliteserie-mål.
Både Tobias Gulliksen og Lars-Jørgen Salvesen ble byttet inn for Godset, men det hjalp lite da det plutselig stod 4-0 til gjestene.
I 70. minutt førte Sandefjords Mats Haakenstad ballen opp langs høyre side. Haakenstad kom seg helt ned til dødlinja, og la ut i 45 gradern. Ofkir var på plass og scoret sitt andre mål på direkten.

Hattrick-Ofkir

Sandefjord var langt fra ferdig.
Godsets Gulliksen banket ballen mot eget mål med 10 minutter igjen på klokka, som på klønete vis havnet i bakrommet innenfor egen 16-meter. Ofkir var på alerten, og dunket inn sitt tredje mål! Et deilig hattrick for Sandefjord kanten.
Gjestene var ikke langt fra å få den sjette inn - av hjemmelaget. Gustav Valsvik skulle heade ballen til keeper, men ballen gikk i en helt annetn retning og inn i stolpen på eget mål. Sandefjords Gussiås følger ballen opp og klinket ballen også i stolpen.
– Det er et eller annet som ikke henger sammen, i forhold til energi og struktur i kampen i dag. Vi er en dårlig utgave av oss selv, sa Godset-trener Håkon Wibe-Lund til Discovery etter tapet.
– Jeg føler på irritasjon, skuffelse og er fotbannet, fortsatte treneren etter kampen.