Populære sporter
All sport
Vis alt

Nysigneringen har høye ambisjoner: – Vil gjøre alt

Lisa Amdam Tetlie

Publisert 12/08/2022 klokken 14:36 GMT+2

Allerede første dag i det norske overgangsvinduet ble den slovenske 22-åringen Nino Zugelj bekreftet til Bodø/Glimt. Han har høye ambisjoner for den kommende sesongen.

Nysigneringen: – Laget har stort potensiale

  • Se Bodø/Glimt mot Sarpsborg 08 fredag klokka 19 på discovery+
– Dette er et skritt fremover for meg. Jeg vil utvikle meg, og jeg tror dette er det beste laget å utvikle seg i. Laget har stort potensiale, forteller Glimts nysignering Nino Zugelj til Discovery på treningsfeltet i Bodø.
Den slovenske landslagsprofilen kommer fra storlaget Maribor til de gule i nord. 22-åringen hadde i fjorårets sesong 29 opptredener for det slovenske laget, og logget fire mål.
– Jeg vil gjøre alt for laget slik at vi kan få gode resultater. Jeg liker å skyte, jeg liker å drible. Jeg håper jeg kan score mange mål for dette laget, sier han.

Allsidig spiller

I tillegg til å ha vært en trofast spiller i Maribors startellever, har han også flere kamper å vise til med flagget på brystet. Nyligst har han vært å finne i U21-troppen til det slovenske landslaget, og har i kvalifiseringen til U21 EM stilt fra start i åtte kamper.
Jeg liker å spille ving. Venstre, høyre, bak angriperen. Spiller ingen rolle. Jeg er offensiv, forteller han.
At han er en allsidig spiller er også trener Kjetil Knutsen enig i.
– Det er en spiller vi mener har kantkvaliteter som vi ser etter. Han har bra fart, han er god en mot en, han er sterk, han kan skape ubalanse alene og kan gjøre det i kombinasjon med andre. Han er en ganske klok fotballspiller, sier treneren til Discovery.

– Ikke fysisk der vi ønsker

2000-modellen fikk sitt første innhopp for gultrøyene i 7-0-seieren mot Odd. Trener Kjetil Knutsen laget rom for sloveneren med en knapp halvtime igjen av kampen.
Men selv om Knutsen har tro på 22-åringen, holder han fortsatt tilbake på å kalle han for en forsterkning av stallen.
– Det er litt vanskelig å si. Han kommer fra en helt annen kontekst også skal han inn å trene med oss. Vi merker med en gang at han ikke er vant med å trene med den intensiteten. Han er ikke fysisk der vi ønsker han skal være. Vi må og gi spillerne som kommer tid til å akklimatisere seg, forteller treneren om nysigneringen.
Selv om det kan se ut til å ta tid for sloveneren å spille seg inn på en fast plass i elleveren til Knutsen, har U21-profilen likevel en tydelig ambisjon om å være en del av vinnertroppen.
– Ambisjonen er å vinne. Bare å vinne, vinne, vinne. Laget har stort potensiale. For meg er dette veldig bra, jeg kan utvikle meg og jeg tror vi kan få til noen gode resultater sammen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame