Populære sporter
All sport
Vis alt

Molde gikk på pinlig smell i generalprøven: – Katastrofal opptreden

Helene Fineide

Oppdatert 26/03/2022 klokken 15:29 GMT+1

Molde så ut til å ha seieren i lomma da de møtte Aalesund hjemme til generalprøve kun en uke før seriestart. Men en totalkollaps av fjorårets serietoer i andreomgang kostet moldenserne dyrt.

Moldes Eirik Ulland Andersen (tv) og Kristoffer Barmen i treningskampen mellom Molde og Aalesund.

Foto: NTB

  • Endelig starter Eliteserien igjen! Se Molde-Vålerenga lørdag 2. april kl 18 og Aalesund-Kristiansund søndag 3. april kl 17 på discovery+
Molde-Aalesund 2-4
– Det er rett og slett pinlig for Molde å tape mot Aalesund i generalprøven, mente tidligere Rosenborg-trener og Molde-mann, Åge Hareide, i RBnetts egen livesending.
– Katastrofal opptreden av hele laget, fortsatte Hareide.
For med to scoringer av Moldes Eirik Ulland Andersen, så det ut til å gå mot seier i treningskampen mot nyopprykkede Aalesund, en snau uke før Eliteserien igjen braker løs.
Men da det raknet fullstendig for de blåkledde i den siste halvdelen, kunne gjestenes innbytter, Sigurd Haugen, hele tre ganger notere seg for scoringer mot et tamt hjemmelag. Dermed var det til slutt tangotrøyene som gikk seirende ut av den heseblesende generalprøven.

Rødt kort?

Men det var ikke bare haugen-hattrick og Molde-kollaps som skulle bli snakkisene etter lørdagens kamp.
Midtveis i andre omgang havnet blant annet Moldes Ola Brynhildsen og gjestenes Dario Canadija i et voldsomt håndgemeng ute på kanten etter en hendelse i forkant.
Sistnevnte ble muligens litt for hissig på grøten, og her var også Hareide soleklar i sin dom.
– Et klart rødt kort til Canadija, mente Hareide i RBnett-sendingene. TV-bildene i etterkant viste antydninger at at den nysignert AaFK-spilleren gikk for et slag mot ansiktet på Molde-spilleren.
Med rødt kort ville Dario Canadija måttet stå over kampen mot Kristiansund i serieåpningen søndag 3. april.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame