• Se Rosenborgs hjemmekamp mot Odd søndag kl. 18 på discovery+
Kjetil Rekdals Rosenborg slo tilbake mot kritikerne og leverte en solid oppvisning med 2-2 mot Bodø/Glimt på Aspmyra søndag. Det har gitt utslag i billettsalget som på et tidspunkt brøt sammen, forteller daglig leder i RBK Tove Moe Dyrhaug.
– Vi nærmer oss 9000 solgte til kampen og håper i hvert fall på 10-12-tusen, sier Dyrhaug til Discovery.
Eliteserien
Eksperten i ekstase over Eliteserie-lag: – Makan til elektrisk!
20 TIMER SIDEN
Det er en solid økning fra siste kamp på Lerkendal i 2021, som var Åge Hareides avskjed og en skjebnekamp om Europa-plass. Seier ble det ikke mot Strømsgodset, foran det klubben opplyste som 6697 tilskuere.
Poengdeling mot Glimt var en etterlengtet opptur etter svake prestasjoner i oppkjøringen, som toppet seg med 0-3 mot Raufoss i generalprøven. En av dem som reagerte var tidligere Rosenborg-stjerne Mini Jakobsen, som mente at RBK var langt unna å kjempe om medalje.
– De klarer ikke vinne fotballkamper og er langt unna de andre topplagene, var dommen fra Jakobsen litt tidligere i vår.
Saken fortsetter under videoen.

Etterlyste «idioter»: – Våknet et dyr i oss når serien starter

Da RBK entret matta på Aspmyra var aldersnittet i startelleveren 24,1 år, hvor kun Haugesund mønstret et yngre lag i Eliteserien. Dyrhaug tror det sammen med heltemodig innsats fikk flere til å ville dra på kamp.
– Vi har ikke direkte overbevist i treningskampene, men måten laget framsto i Bodø tror jeg er avgjørende. Ikke minst hvordan et forholdsvis ungt lag jobbet hardt sammen. Så gjelder det å gjenskape dette på Lerkendal, sier Dyrhaug.
På søndag skal Nils Arne Eggen hedres, hvor ti kroner fra hver billett går til Nils-Arne fondet. Pengene går i år til Røde Kors og deres humanitære arbeid i Ukraina.
Rosenborg ligger nå på rundt 5300 solgte sesongkort opplyser Dyrhaug. Også der venter klubben en markant økning.
– Vi har få sesongkort i bunn, ettersom fansen har hatt to år der mange ikke har fått brukt det. Vi som er vant med mye publikum har billettinntekter som en stor post og det er viktig å ha med 12. mann. Det har beveget seg veldig mye de siste dagene, sier RBK-lederen fornøyd og legger til:
– Interessen rundt Rosenborg er det ikke noe å si på. Enten det går bra eller dårlig er det vi som får overskriftene. Neste kamp kommer jo Molde på besøk, og da håper vi på enda flere.
Rosenborg har også bestemt seg for å fjerne en tribunedel hvor supporterklubbben «Kjernen» står. Årsaken er faren for pyrobruk.
– Vi har lagt et banner på nedre del av Adressa-tribunen og flyttet rullestolbrukerne til en annen tribune. Ettersom det ikke er utsolgt, gjør vi det som et sikkerhetstiltak, sier Dyrhaug til Adresseavisen.
  • Søndagens kamp på Lerkendal ser du fra klokken 17.50 på discovery+
Sett denne?

RBK-helten: – Jeg tror ikke jeg har scoret to mål i en kamp før

Eliteserien
Flere profiler forsvinner: Dette er sommerens overganger så langt
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54