• Følg Strømsgodset - Vålerenga søndag kl. 18 på discovery+
Vålerenga har scoret åtte mål på de første syv kampene og ligger foreløpig på en sjetteplass i Eliteserien.
Tre av de åtte målene har kommet fra lagets spydspiss Vidar Örn Kjartansson, selv om Christian Gauseth mener at målfangsten til Kjartansson er bra, men påpeker at de to målene mot Haugesund kom på to hjørnespark i løpet av fire minutter og at målet mot Sandefjord var en klarering hvor Kjartansson «scoret på åpent mål».
Eliteserien
Bodø/Glimt selger keeper til nederlandsk fotball
3 TIMER SIDEN
Problemet er heller hva som skjer utenom målene, mener den tidligere Mjøndalen-kapteinen.
– Han bidrar minimalt utenfor scoringene sine, og sammenligner man med Akor Adams (LSK) og Veton Berisha (Viking), som er klubber VIF ønsker å konkurrere mot - da har de et handicap på spissplass, sier Gauseth før han forklarer.
– Adams og Berisha er begge ledere i presset sitt. De løper og bidrar til laget på den måten i tillegg til at de leverer mål og målpoeng. Begge er også ganske bra feilvendt. Når jeg ser på kampene til Vålerenga er det balltap etter balltap (på Kjartansson, journ.anm). Da er det ikke noe spørsmål en gang at de taper på det, fortsetter 37-åringen.

– Det er bullshit

Den kritikken fnyser den islandske spissen av.
– Snakker han om presspillet? Dag-Eilev har vært veldig fornøyd med det utenom Glimt-kampen. Han får se kampene på ny. Han kan også få se dataene mine, sier Kjartansson til Discovery.
Vålerenga-spissen tar selvkritikk for prestasjonene sine i kampene mot Bodø/Glimt og HamKam, men utenom det er han selv fornøyd med egne prestasjoner.
– Jeg føler meg i god form. For meg er dette bullshit. Jeg er toppscorer for laget, og mener at laget er farligere med meg på banen, og jeg vet at jeg er en av de beste spissene i ligaen, slår Kjartansson fast.
Kjartansson returnerte til Vålerenga i 2020, snaue seks år etter at han forlot klubben. I sin første sesong tilbake i kongeblått scoret han ni mål på 14 kamper. I Fjor ble det fem på 19. Han mener selv at han er mannen som får søkelyset når man skal si noe negativt om Vålerenga.
– I fjor var alt min feil. At vi ikke scoret nok mål var min feil, men jeg tar det. Hvis man ønsker å peke fingrer på noen, pek de gjerne på meg, sier Kjartansson før han fortsetter.
– Vi som lag har ikke scoret nok mål. Scorer vi fra flere plasser på banen, så blir det enklere for meg også, mener islendingen.
Se hele intervjuet med Vidar Örn Kjartansson her

Kjartansson fnyser av kritikken: – Bullshit

Av de syv kampene Kjartansson har spilt i år har islendingen blitt byttet ut seks ganger. De gangene han har gått av banen har Gauseth bitt seg merke i oppførselen til spissen.
– Jeg legger merke til at han som eneste Vålerenga-spiller går rett i garderoben når han blir byttet ut. Han ser dritforbanna ut, og for meg virker han uinteressert i lagets prestasjoner. Han virker mett, mener Gauseth.

– Gauseth er ikke noen ekspert

Gauseth mener at Vålerenga på spissplass står dårligere stilt enn alle konkurrentene de ønsker å assosiere seg med, og at man må kunne forvente visse ting av spissen på et lag.
– Det går på enkle ting som å springe, som å bidra til laget. At alt dette mangler ville jeg tro var uholdbart for en hver trener, men kanskje ikke for Fagermo, fortsetter den tidligere midtbanespilleren.
– Den er jeg ikke opptatt av. Ikke fra Christian Gauseth hvertfall. Jeg er opptatt av Vålerenga, og spillerne her. Jeg synes ikke det ligger noe i den kritikken, sier Fagermo til Discovery.
Han mener det er på tide å gi Henrik Udahl sjansen. Spissen fra Askim var innom Vålerenga før han etterhvert endte opp med å bøtte inn mål for Åsane - for så å bli hentet tilbake til Vålerenga. Der har han stort sett sittet på benken. I cupkampen mot Kolbu startet han som indreløper.
– Jeg er sikker på at hvis Udahl hadde spilte syv kamper som spiss for Vålerenga så hadde han også scoret tre mål. Minst. Han løper. Han tenker på laget - og klarer å avslutte. Det er to mer enn det Kjartansson bidrar med, mener Gauseth.
På spørsmål om hva Fagermo mener om dette utsagnet svarer Fagermo følgende:
– Å høre på en som spilte i Mjøndalen er ikke så viktig for en som trener Vålerenga. Jeg kan ikke mene noe om hva andre mener, og for meg er ikke Christian Gauseth noen ekspert, svarer Fagermo.
Se intervjuet med Dag-Eilev Fagermo her

– For meg er ikke Gauseth noen ekspert

Eliteserien
Bekreftet: Eliteserie-oppgjør utsettes etter smitteutbrudd
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Smitteutbrudd hos Eliteserie-lag - NFF: Beslutning om eventuell utsettelse tas lørdag
20 TIMER SIDEN