Populære sporter
All sport
Vis alt

Marginer splittet familien: – Greit for å unngå kranglingen

Martin Langeveld

Oppdatert 07/04/2022 klokken 10:22 GMT+2

Lars Arne Nilsen og hans to sønner Sivert og Ola spiller i hver av de tre øverste divisjonene. Det kunne fort sett annerledes ut.

LAN om forholdet til sønnene: – Ingen av oss liker å tape

  • Følg AaFK i Eliteserien og Brann i OBOS-ligaen på discovery+
Lars Arne Nilsen har preget norsk toppfotball i en årrekke. Først ved å gå hele veien i cupen med Hødd i 2012 , før han tok Brann fra OBOS-ligaen til sølv i Eliteserien i 2016 og bronse i 2018.
Nå er voldingen trener for Aalesund som er tilbake i det gjeve selskap, samtidig som hans to sønner Sivert og Ola Heltne Nilsen spiller for nettopp Brann i divisjonen under og Hødd i PostNord-ligaen. Det kunne brått fått en annen vending.
Brann tapte straffesparkkonkurransen i den dramatiske kampen mot Jerv i fjor, mens Hødd røk i kvalifiseringen til OBOS mot Stjørdals-Blink.
Samtidig hadde LANs lag en god avslutning på 2021, som sørget for at AaFK rykket opp som nummer to i ligaen. Dermed splittet familien seg i hver av de tre øverste divisjonene.
– Det hadde vært et bedre scenario med Hødd opp og oss i Eliteserien. Samtdig er det greit at vi ikke møtes for å unngå kranglingen. Det blir det uansett enten det er kort, Ludo eller fotball, ler Sivert Heltne Nilsen.
picture

Se Brann valse over Ranheim

– Ikke slått meg

AaFK-treneren vil ikke gå så langt som å kalle det krangling, men forteller at alle i familien hater å tape.
– Det er sånn det skal være. Er det kamp er det kamp. Det blir mye fotballdiskujoner når vi møtes i heimen. Jeg har aldri møtt Sivert i kamp som vi egentlig skulle i vinter, men korona slo meg ut. Da vant Brann, men han har ikke slått meg, sier Lars Arne bestemt.
Yngstebror Ola er et mindre ubeskrevet blad. 21-åringen håper å få gjennombruddet i Hødd denne sesongen. I fjor lekte han med tanken om at alle kunne havne i OBOS-ligaen.
– Ideelt sett hadde Aalesund holdt seg i divisjonen, Brann rykket ned og vi rykket opp. Da hadde vi fått noen fine kamper, sier han før han legger ut om intense runder med kort og andre spill når de samles:
– Det kan gå hett for seg og pappa er desidert den verste å spille mot. I og med at han er eldst lager han alltid sine egne regler, forklarer Hødd-spilleren.
– Jeg er nok den dårligste vinneren, svarer Lars Arne ydmykt.
I motsetning til storebror Sivert møttes de i to treningskamper i vinter, hvor AaFK vant begge oppgjørene med sifrene 4-1.
– Det var litt spesielt å møte han, men det var gøy å få matching mot Eliteserie-motstand. Han sa ikke så mye, men han var fornøyd med å slå meg.
Før 2021-sesongen var Hødd-spilleren ventet å ta steget inn på A-laget, men en skade i menisken førte til at operasjon var eneste utvei har Nilsen uttalt til Nærnett. Nå legger han bak seg en skadefri oppkjøring og får jevnlige tips fra Sivert og Lars Arne i jakten på gjennombruddet.
– Jeg har jo trent mye med Ola opp igjennom årene, hvor jeg pleide å slå han, men nå har han begynt å yppe seg. Det blir spennende å følge han i år, sier storebror Sivert.
picture

Barmen sender Color Line til himmels

Pangstart

Hødd sesongåpner kommende lørdag, mens Brann startet med en overbevisende 4-0 seier borte mot Ranheim søndag. Til helgen venter Åsane til derby på Brann stadion.
– Vi er innstilt på en tøff sesong og OBOS har jo aldri vært mer spennende. Det blir en fin utfordring for oss hvor vi har et klart mål om å komme tilbake, sier Brann-kapteinen.
Eldstemann Nilsen i AaFK fikk også en perfekt start med tre poeng og rent bur mot Kristiansund. En mer defensiv tilnærmning enn vi er vant med fra tidligere vil vi trolig se mer av.
– Vi har lyst å spille fotballen vår, men vi må «tighte» litt til i forhold til det vi gjorde i fjor, sier LAN.
Men hvem gjør det best i sin divisjon?
– Jeg setter en knapp på Hødd, sier yngstemann selvsikkert.
– Jeg og Ola har i hvert fall best odds. I fjor var det motsatt hvor han (Lars Arne) hadde veldig lyst at Brann skulle holde seg og det håper jeg jo AaFK klarer i år, sier Sivert.
– Brann er jo favoritter til å rykke opp. De to ligger kanskje foran, men jeg er på høyest nivå så det er tøffest for meg. Vi får fighte på, smiler Lars Arne.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame