Rosenborg - Molde 0-0 (0-0)
«Hatoppgjøret» mellom Rosenborg og Molde endte med poengddeling. De første 45 var ikke mye å skryte av. Kampen tok seg betraktelig mer opp i andre omgang. Både Rosenborg og Molde kom til sjanser, men målene manglet.
Eliteserien
Eksperten i ekstase over Eliteserie-lag: – Makan til elektrisk!
18 TIMER SIDEN
Molde følte seg snytt for straffe midtveis i andre omgang, men dommer holdt fløyta unna munnen, og lot spillet gå. Dermed står Molde med syv poeng, og RBK med seks etter fire kamper.
– Et klart straffespark. Men dommerstandaren må opp. Vi ble snytt forrige helg, og i dag. Det holder ikke, sa Molde-trener Erling Moe til Discovery etter kampen.
Discovery har snakket med dommer Espen Eskås etter kampen. Han sier følgende om straffesituasjonen:
– For det første føler jeg at jeg er godt plassert, og har kontroll over situasjonen. Det er en form for kontakt, og jeg vurderer at det er lett kontakt og spiller videre. Jeg har sett mobilbilder av situasjonen, og det har ikke overbevisende bilder som sier at dette er klink straffe. Jeg oppfatter situasjonen som det sikkert kan være mulig å blåse. I dag valgte jeg å ikke blåse basert på det jeg så, og det står jeg for.
Her er straffesituasjonen:

Dommer Eskås om straffesituasjonen: – Ikke overbevisende bilder

Forsiktige lag

Søndagens siste kamp hadde alle rammene den trengte for å bli fantastisk. 14 000 solgte billetter, Molde mot Rosenborg, standaren var hvert fall satt. De første 30 minuttene i kampen var jevnspilt. Begge lag kom til sjanser, men ikke de aller største.
– Det er tydelig at det er nerver her, sa Discovery-kommentator Kenneth Fredheim midtveis i første omgang.
Både Rosenborg og Molde tok ting relativt med ro. En Molde-spiller viste flere positive tendenser.
– Begge lagene er ganske forsiktige så langt. Ola Brynhilden har vist seg fra en god side så langt, sa kommentator Fredheim.
Fem minutter før pause kom Rosenborgs største mulighet. Noah Holm ble helt ut av det blå spilt igjennom, og avsluttet på halvvolley. Dessverre for Holm og Rosenborg gikk skuddet et stykke over mål.
– En gavepakke fra Birk Risa, sa Fredheim om sjansen.

Nært

17 minutter ut i andre omgang kom kampens soleklart største sjanse. Et fint slått innlegg på bakerste av Pereira havnet hos Vecchia. Rosenborg-spilleren sto dessverre med ryggen til, og rakk ikke å snu seg tidsnok, Tiedemann Hansen fikk blokkert skuddforsøket i siste liten.
Like før 70 minutter spilt ropte Ola Brynhildsen og Molde-spillerne på straffe. Førstnevnte dro seg vakkert inn i boksen fra venstre, og i det han skulle skyte sparket han i bakken. Markus Henriksen sitt taklingsforsøk kan ha forstyrret Brynhildsen nok, men dommer holdt fløyta vekk fra munnen.
– Jeg er fortsatt usikker jeg, sa kommentator Fredheim etter å ha fått se reprise av situasjonen.
I det klokka tikket 90 minutter ble Martin Linnes spilt fri igennom, og satte ballen kontakt i mål. Men Linnes var offside, og det ble kampens siste sjanse.
Med totalt tre skudd på mål i hele kampen, måtte det ende med poengddeling på Lerkendal.
Eliteserien
Flere profiler forsvinner: Dette er sommerens overganger så langt
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54