Målbonanza og overtidsdrama da Kristiansund reddet poeng: – En episk fotballkamp

Oppdatert 02/10/2022 klokken 22:33 GMT+2

Rosenborg trodde de hadde gjennomført en fantastisk snuoperasjon, men på overtid sørget et selvmål av Sam Rogers for poengdeling i Kristiansund.

Se høydepunktene fra målkalaset

Kristiansund - Rosenborg 4-4 (3-1)
Rosenborg trodde de hadde gjennomført en legendarisk snuoperasjon, etter å ha havnet under 3-1 til pause. To scoringer av Casper Tengstedt, i tillegg til et mål av Victor Jensen gjorde at stillingen sto 3-4 på overtid, men Kristiansund ville det annerledes.
I kampen for å overleve i Eliteserien nektet nordmøringene å gi seg, og hjemmelaget fikk en corner tre minutter på overtid. Hjørnesparket traff en uheldig Sam Rogers, som satte ballen i eget nett. Det satte punktum på en vanvittig fotballkamp.
– En episk fotballkamp, utbrøy Discovery-kommentator Asbjørn Myhre etter det elleville overtidsdramaet.

Målrik åpning

Før søndagens hovedkamp i Eliteserien lå premissene klare for begge lag. For Kristiansund var tre poeng mot Rosenborg livsviktige i kampen om overlevelse i divisjonen, mens Rosenborg trengte poeng i kampen om medaljeplass.
Og det var et heltent hjemmelag som møtte Rosenborg til dyst søndag kveld. Etter en halv omgang ga presset uttelling, og Kristiansund Stadion kunne juble for 1-0. Et innlegg fant Sander Kartum i feltet, som slo alt og alle i hodeduellen, og satte ballen kontant i nettet.
– Og selvfølgelig er det en trønder som setter hodet til, utbrøt Discoverys kommentator Asbjørn Myhre.
Men det tok ikke lang tid før Rosenborg svarte. Casper Tengstedt løp seg fri på kanten, og la ballen perfekt til Leo Cornic som satte sitt første Eliteserie-mål etter overgangen fra Djurgården i sommer.

Drømmescoring

Bare minutter senere var Kristiansund igjen på farten, og nok en gang var det Sander Kartum som var i fokus. Trønderen driblet seg gjennom seks Rosenborg-spillere, til kommentator Asbjørn Myhres begeistring.
– Skal han ta en Maradona da? Ropte Myhre mens Kartum driblet seg gjennom.
Men i motsetning til Maradona, som gjorde alt selv, serverte Kartum i stedet Bendik Bye på sølvfat foran mål, som enkelt kunne sette inn ledermålet.
– Ei bøtte trøndersodd til frokost, ei bøtte til til lunsj. Det er vanvittig frekt, sa kommentator Asbjørn Myhre om Kartums dribleraid.
Se det enorme dribleraidet øverst i saken!

Økte ledelsen

Drømmeraidet som førte til 2-1 ga virkelig Kristiansund blod på tann. Før pausesignalet kom rakk hjemmelaget å score nok en gang, denne gangen ved Snorre Strand Nilsen. Kristiansund angrep på venstre kant, og det så egentlig ut som Rosenborg hadde kontroll på ballen, før den plutselig spratt til Bye i feltet. Skuddet hans ble reddet, men returen satte Strand Nilsen sikkert i nota.
– Hvis du søker på Kristiansund-scoring på Google får du opp akkurat den type scoring. De gir seg aldri, sa kommentator Jonas Grønner om scoringen.
Hjemmelaget hadde flere muligheter til å sette 4-1 før pause, da Torgil Gjertsen fikk en kjempemulighet fra fem meter. En lang tå fra Rosenborg-back Leo Cornic hindret i midlertid ballen fra å gå i mål. Like etterpå var Gjertsen nok en gang på farten, men skuddet gikk akkurat utenfor stolpen. Lagene gikk dermed inn til pause på 3-1, til trampeklapp fra hjemmepublikumet.

Startet snuoperasjonen

Etter 52 minutter gikk Casper Tengsted ned for telling innenfor straffefeltet til Kristiansund. Rosenborg ropte på straffespark, men dommer Daniel Higraff foretok seg ingenting.
– Der har Rosenborg all grunn til å føle seg snytt, sa Discovery-kommentator Jonas Grønner.
Ti minutter senere var Rosenborg igjen på farten. Edvard Tagseth fant Tengstedt på 15 meters hold, som nydelig vendte opp. Dansken plasserte så ballen i mål bak en sjanseløs Sean McDermott.
Rosenborg ville ikke gi seg med 3-2. 20 minutter før slutt var Tengstedt nok en gang på farten, og løp med ballen ute til venstre. Tengstedt vendte av én forsvarsspiller, før han curlet ballen i krysset fra kanten av 16-meteren på fantastisk vis.
– Det Casper Tengstedt driver på med i Eliteserien er på et så høyt nivå. Man blir helt målløs, sa Grønner etter målet
Se drømmescoringen til Tengstedt her!

Ustoppelige Tengstedt med ny suser: – Hva er denne mannen laget av?

Comeback

Et kvarter før kampslutt trodde Rosenborg at de hadde avgjort kampen. Leo Cornic ble spilt alene med keeper Sean McDermott, og sentret ballen perfekt videre til Victor Jensen, som ble byttet inn i pausen av en frustrert Kjetil Rekdal. Dansken fikk en enkel oppgave med å sette ballen i det åpne målet, og comebacket var et faktum. Scoringen skulle likevel vise seg å bare være verdt ett poeng, da Kristiansund utlignet på overtid.
– En fantastisk snuoperasjon fra Rosenborg, sa Discoverys kommentator Jonas Grønner.

Faris-skade

For Kristiansund var kampen en berg- og dalbane følelsesmessig. Etter bare tolv minutter gikk Faris Pemi i bakken, mens han holdt seg til låret. Kameruneren kom seg på bena igjen, men KBK-trener Christian Mikkelsen tok ingen sjanser, og tok Faris av banen.
– Det vil være et enormt tap for Kristiansund hvis han må ut, sa Discovery-kommentator Jonas Grønner om situasjonen.
Den vanvittige målfesten gjør at Kristiansund står med 17 poeng etter 24 spilte kamper, med ni poeng opp til trygg plass. Rosenborg kryper opp på 3. plass, og ligger bare ett poeng bak sølvplasserte Bodø/Glimt.