Populære sporter
All sport
Vis alt

Kribler i kroppene til LSK-duoen før derbyet: – Gleder meg som en liten unge

Oppdatert 25/05/2022 klokken 13:51 GMT+2

Det er ikke hver dag man møter erkerivalen fremfor en stappfull hjemmearena. Det venter derimot Lillestrøm-spillerne Eskil Edh og Mads Hedenstad Christiansen onsdag, når Vålerenga tar turen til Åråsen.

JUBEL: Eskil Edh (t.v) jubler etter seier over Odd i Eliteserien i 2021. I midten: Trønderne Gjermund Åsen og Pål André Helland.

Foto: NTB

  • Se Lillestrøm-Vålerenga onsdag kl. 20.00 på discovery+
Det er duket for et av fotballnorges mest omtalte oppgjør, og billettene er allerede revet bort.
Vålerenga tar turen ut av Oslo og til Romerike og Åråsen – en kamp spesielt to Lillestrøm-spillere gleder seg ekstra til.
– Jeg gleder meg som en liten unge, sier Eskil Edh til Discovery.
Edh startet allerede som barn i klubben og har både sett og følt på hvor mye disse oppgjørene, mot erkerivalen fra hovedstaden, betyr for både klubb og supportere.
Også sisteskanse og nok en lokal spiller, Mads Hedenstad Christiansen, stiller seg bak lagkompisens utsagn.
– Det blir helt magisk. De to kampene mot Vålerenga står alltid høyt oppe, og er de første vi ser etter når terminlisten kommer ut, sier LSK-keeperen før han fortsetter:
– Det blir den andre kampen på rad nå med et fullsatt Åråsen. Det er ingenting som er bedre enn det. Da vet man at stemninga og trøkket blir helt ekstremt.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Stinne av selvtillit før VIF-møtet: – Går inn i kampen med lave skuldre

– Kribler i kroppen

Begge har vist et brennende engasjement for klubben, og har vært å se syngende på supportertribunen fra ung alder.
– Vi begge har opplevd disse derbyene fra tribunen, både på hjemmebane og bortebane, og nå spiller vi dem. Den rammen rundt, med folkene og stemninga. Det er helt unikt, forteller Edh entusiastisk.
Men noen nerver før «årets høydepunkt» kjenner derimot ikke duoen på – ennå.
– Ikke nå nei, men når man tenker på kampen så kjenner man at det kribler litt. Men det er sånn det skal være før et derby, ler Hedenstad Christiansen.

Skal snu den målløse statistikken

Fjorårets oppgjør endte målløst for begge lag, en trend som har vist seg å ha satt seg for Lillestrøm når lagene har møttes hjemme på Åråsen. Lillestrøm har nemlig ikke scoret på hjemmebane mot Vålerenga i serien siden 2017. Dette tror duoen det blir en endring på nå.
– Jeg har inntrykket av at det er et helt nytt LSK-lag. Mye ungt, en utrolig god gruppe. Akkurat den statistikken er ikke noe vi bruker tid på eller som preger oss. Hver kamp lever sitt eget liv, og så satser vi på at vi setter mange mål mot Vålerenga på onsdag, sier Edh.
Lillestrøm står fortsatt som ubeseiret så langt i serien og troner også øverst på tabellen. Det utgangspunktet og selvtilliten håper duoen å dra med seg inn i kampen mot de blå.
– Det er deilig å ha med seg inn i en sånn her kamp. Vi kommer inn med selvtillit og vet vi slipper inn lite mål og scorer mange mål. Vi kan gå inn i kampen med litt lave skuldre og vet hva vi står på, avslutter Hedenstad Christiansen.
picture

Gauseth oppsummerer: Barnslige Rekdal, murring i Vålerenga og AaFK-garderoben

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame