Populære sporter
All sport
Vis alt

Kom ikke til enighet om ny kontrakt – nå takker landslagsspilleren for seg

Even Lübeck

Publisert 03/12/2022 klokken 15:52 GMT+1

Mannen fra Færøyene er ferdig etter 49 kamper for klubben de siste to årene.

Gilli Rolantsson

Foto: Scanpix

Gilli Rólantsson er ferdig i Odd. I et innlegg på Twitter skriver mannen fra Færøyene blant annet at det blir tungt å ta farvel til alle menneskene i klubben.
Rólantsson og Odd kom ikke til enighet om en ny kontrakt, som gjør at 30-åringen nå er klubbløs.
– Jeg og min kjæreste har base i Aalborg, så vi skal være der fremover. Jeg har veldig lyst til å fortsette å spille fotball. Det var også derfor jeg ikke kom helt til enighet med Odd, for jeg vil gjerne prøve meg i utlandet. Jeg er 30 år nå, og hvis jeg skal prøve utlandet, er det en siste sjanse, sier han til Discovery.

Har hatt god dialog

Han fortsetter:
– Jeg er åpen for det meste. Tiden får vise hvor jeg ender opp. Jeg har hatt en god dialog med Odd og Morten (sportssjef), men jeg har aldri lagt skjul om at jeg gjerne vil prøve meg i utlandet. Samtidig er det mye spennende som skjer i Skien og med «Paco». Vi har spilt veldig bra fotball, men jeg vil virkelig teste meg et annet sted. Jeg vil ikke angre på noe jeg ikke har gjort når karrieren er over, så derfor ble det dette valget.
Rólantsson kom til Norge i 2016 og signerte for Brann rett før overgangsvinduet stengte i august for seks år siden. Før det hadde han spilt for TB Tvøroyri og B36 Torshavn i hjemlandet, samt Aalborg i Danmark. Der var han med på å vinne både ligaen og cupen i Danmark under 2013/14-sesongen.
Etter fire år, 111 kamper og 18 målpoeng (10 mål, 8 målgivende) i Brann ble Odd neste stoppested foran 2021-sesongen. Og etter 49 kamper for Odd - 23 i 2021 og 26 i 2022 - og tre mål og fire målgivende - er det nå over for Rólantsson i skiensklubben.

Ikke ferdig

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Norge, både med Brann og Odd. Det er litt forskjellige klubber, men begge er veldig gode på hver sin måte. Det sluttet litt kjipt i Brann uten så mye spilletid. Så kom jeg til Odd hvor vi spilte veldig bra og jeg fikk spille mye. Jeg føler ikke jeg er helt ferdig med Norge enda, men akkurat nå er førsteprioritet utlandet.
– Kanskje jeg kommer tilbake? Vi får se, men det blir ikke med det første, fortsetter Rólantsson.
Han står også med 47 landskamper for Færøyene.
Tidligere har det blitt kjent at verken Philipp «Zuli» Zulechner (32) eller Ivan Mesik (21) blir å se i Odd-drakt neste år. Magnus Lekven på sin side legger opp og skal jobbe i klubben fremover.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame