Populære sporter
All sport
Vis alt

Knallsterk Haugesund-seier etter overtidsscoring

Oscar Korsnes

Oppdatert 13/08/2022 klokken 18:40 GMT+2

Det sto ikke på sjansene mellom Aalesund og Haugesund. Etter tre scoringer på de siste ti minuttene var det Haugesund som stakk av med seieren.

Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri

Aalesund - Haugesund 1-2 (0-0)
Det så lenge ut til å bli en målløs kamp tross enorme sjanser til begge lag. Da det var spilt 80 minutter løsnet det plutselig for begge lag. På to minutter hadde begge lag scoret, og mer skulle det bli.
På overtid fikk Bilal Njie stå alene i boksen, og headet inn seiersmålet for Haugesund. Dermed har de vunnet tre strake kamper i Eliteserien. Aalesund står på sin side med tre strake tap.
Se høydepunktene fra den sjanserike kampen øverst i saken.

Intens førsteomgang

Førsteomgang var preget av mange sjanser, men ingen mål. Kampens første kom allerede etter seks minutter. Haugesunds Martin Samuelsen fikk avgårde en heading som Sten Grytebust på mesterlig vis reddet med låret. Etter redningen gikk Aalesund rett i angrep, men fra skrått hold traff Ammitzbøll kun keeperen.
Ikke lenge etter skulle Aalesund få nok en stor mulighet. Etter imponerende klikk-klakk-spill fikk Simen Rafn skutt, men avsluttningen strøk utenfor stolpen.
Aalesund styrte det meste, men ti minutter før pause fikk Haugesunds Bilal Njie en eventyrlig mulighet, men igjen stod Grytebust mesterlig i veien.

Høyt tempo

Omgangen startet med et skummelt FKH-frispark, men igjen vartet Grytebust opp med flott keeperspill og klarerte til hjørnespark. Bare minutter senere var bortelaget nære å ta ledelsen igjen. Badou fikk ballen i boksen og klinket til, men dessverre for spissen gikk ballen i tverrligger og ut.
Rett etter timen måtte Grytebust i aksjon nok en gang. Haugesund presset hjemmelaget høyt og Christos Zafeiris snappet ballen og testet nok en gang AaFks bakerste mann.
Ti minutter før fulltid fikk Rafn en gedigen mulighet til å sende hjemmelaget i ledelsen, men backen satt ballen rett på keeper.
Da så Haugesund sitt snitt til å sette ballen i mål. Bortelaget fosset i angrep, og etter et innlegg fra Peter Therkildsen plasserte Badou ballen hardt og kontant ne di hjørnet.
Det satt i gang scoringsinstinktet til Kristoffer Barmen. Aalesund gikk rett i angrep, og i femmeteren sto nettopp barmen og banket utligningen opp i nettaket.
Men det skulle ikke holde for AaFK. På overtid fikk FKHs Bilal Njie stå helt alene i hjemmelagets boks og stanget ballen i mål. Det ble den avgjørende scoringen, og Haugesund slo med det Aalesund på bortebane.
Begge lags keepere sto en fantastisk kamp. Se intervjuet med både Grytebust og Selvik her. Saken fortsetter under.
picture

Etter kaoskampen: – En kamp i kampen

Fantastisk følelse

Det er ikke lenge siden det stormet litt rundt Haugesunds toppscorer Badou. Spissen har vært klar på at han ønsker større utfordringer. I dagens kamp var han en viktig aktør, og scoret det første målet.
– Det er en fantastisk følelse. Både å hjelpe laget, men også å score mitt niende mål, sa målscoreren etter kamp.
Stjernespissen er en av Haugesunds viktigste brikker, og har sikret flere poeng denne sesongen. Selv er han klar på at han har høye ambisjoner for sin egen karriere.
– Jeg vil spille i de øverste ligaene, sa han.
Se hele intervjuet med Badou her:
picture

Toppscoreren: – Jeg vil spille i de øverste ligaene

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame