Populære sporter
All sport
Vis alt

Klubblegenden gir seg etter over 500 kamper på toppnivå: – Det er vemodig

Even Lübeck

Publisert 18/11/2022 klokken 15:38 GMT+1

Etter 16 år på toppnivå, over 500 kamper for seks forskjellige klubber og nærmere 36.000 minutter på en fotballbane, er det nå slutt for Ole Jørgen Halvorsen (35).

Ole Jørgen Halvorsen

Foto: Scanpix

  • Lørdag 16.00: Følg Kongsvinger - Sandefjord på MAX og discovery+
– Det er selvfølgelig litt spesielt at man ikke skal spille fotball lenger. Det er vemodig, men det føltes veldig riktig også, sier han til Discovery.
Halvorsen var på banen i 28 av 30 seriekamper denne sesongen. Han noterte seg for 13 starter og fire gule kort, men ingen målpoeng, for første gang siden 2010-sesongen med Sogndal. Halvorsen hadde bare kontrakt ut året, men forteller at han hadde fått et tilbud fra Gjensidige før praten med Sarpsborg skulle tas om veien videre.
– Jeg fikk et jobbtilbud fra dem noen dager før møtet med Sarpsborg, og da var det gjort. Vi på utgående kontrakt fikk ingen beskjeder om veien videre før torsdag. Da hadde allerede jeg tatt valget mitt. Jeg er veldig takknemlig for at de har sett potensialet i meg, og jeg gleder meg veldig til å begynne med noe helt annet, sier Halvorsen, som skal bli forsikringsrådgivende selger innenfor landbruk og næring.
picture

Ole Jørgen Halvorsen har vært en bærebjelke i Sarpsborg i en årrekke.

Foto: Scanpix

Husker debuten godt

Halvorsen var en del inn og ut av laget da Sarpsborg slet midtveis i sesongen, men startet sju av de siste åtte og var en viktig bidragsyter til at Sarpsborg holdt plassen etter å ha tatt 22 av 30 mulige poeng de siste ti kampene (seks seirer, fire uavgjorte).
– Denne høsten var veldig morsom. Vi vant mye og jeg fikk mye spilletid. Da er det litt kulere å være med. Samtidig har det vært en del stunder i Sarpsborg de siste årene som har vært tøffe. Da er det ikke like gøy. Det var et riktig tidspunkt å gi seg på, sier han.
Halvorsen ender dermed med 230 offisielle kamper for Sarpsborg 08 siden debuten i 2003. Da spilte han for Borg Fotball, som senere ble til Sparta Sarpsborg og til slutt Sarpsborg 08.
– Jeg husker debuten veldig godt. Jeg var 15 år og kom inn i cupen mot Drøbak/Frogn og scoret på slutten. Da var jeg en av tidenes yngste målscorere i cupen. Det var utrolig stort, erindrer han.

Alderbestemte landskamper og tøff motstand

Halvorsen begynte karrieren i FK Sparta og gikk til Notodden i januar 2006. To år senere ble han en del av Sarpsborg 08, der han var i et og et halvt år, før Sogndal ble neste stoppested. Etter å ha spilt for saftkokerne fra august 2009 ble han solgt til Fredrikstad i mars 2012.
Det ble med halvannet år i FFK før Odd ble neste stoppested sommeren 2013. Der fikk han 102 kamper i Tippeligaen, cup og Europa League-kvalifisering før han ble lånt ut til Bodø/Glimt siste halvdel av 2016-sesongen. Etter 2016-sesongen gikk han til Sarpsborg 08, der han har vært siden. Nå er det altså slutt for den sympatiske særpingen.
– Jeg er veldig stolt over den karrieren jeg har hatt. Jeg har stort sett spilt fast i de klubbene jeg har vært i og fått mye spilletid og tillit. At jeg lander på så mange kamper på toppnivå... Det er ikke så mange som har klart det. Jeg er takknemlig for alle menneskene jeg har møtt på veien, både medspiillere og trenere, som har blitt venner for livet.
picture

Ole Jørgen Halvorsen i aksjon mot Mikkel Diskerud.

Foto: NTB

Møtt en rekke stjerner

I tillegg fikk han 21 aldersbestemte landskamper fra 2003 til 2006 og spilte med spillere som Per Ciljan Skjelbred, Jesper Mathisen, Magnus Lekven og Tarik Elyounoussi.
– Hvem er de beste spillerne du har spilt mot?
– Jeg har møtt mange gode. Vi møtte Frankrike sitt G18-landslag med Karim Benzema i 2004, det husker jeg. Så var det jo en rekke verdensstjerner da vi spilte mot Dortmund, med Mats Hummels, Marco Reus, Henrikh Mkhitaryan, Ilkay Gündogan og Pierre-Emerick Aubameyang.
picture

Ole Jørgen Halvorsen

Foto: NTB

Scoret foran 80.000 tilskuere

De kampene mot Dortmund (3-4 på Skagerak etter å ha ledet 3-0 etter 20 og 2-7 på Signal Iduna Park) er noe av det han husker aller best fra karrieren. Halvorsen scoret det første målet foran 80.000 tilskuere i returoppgjøret som Odd tapte 2-7. Sammenlagt ble det 5-11-tap for den tyske giganten.
– Å score der og stilne hjemmefansen, den gule veggen, var helt utrolig. Det var en utrolig spesiell følelse. Det blir morsomt å fortelle barnebarna. Og forsåvidt barna!
– Noen andre høydepunkter?
– Det har vært mange! 3-2-scoringen borte mot Nybergsund-Trysil for Sarpsborg i 2009 var også noe jeg husker veldig godt. Det markerte jo starten på oppturen for både klubben og meg.

Straffesparket i Tel Aviv

– Og et visst straffespark i Tel Aviv?
– He-he, ja. Det er den råeste enkeltopplevelsen i karrieren.
Øyeblikket han snakker om skjedde 30. august 2018. Etter at 08 hadde slått Maccabi Tel Aviv 3-1 hjemme uka før i den avgjørende kvalikkampen til Europa League-gruppespill, så det ut til å ryke på bortebane da det sto 2-0 til israelerne med ti minutter igjen. Da gjaldt nemlig bortemålsreglen, som gjorde at Tel Aviv var videre på bedre målforskjell. Så ble Tobias Heintz lagt i bakken og Sarpsborg fikk straffe.
– Vi må score og jeg tar ansvar. Jeg setter straffen og vi går til Europa. Det var en helt fantastisk følelse og opplevelse. Det var også ekstra spesielt at det var for Sarpsborg, en av klubbene jeg har vokst opp med.
Nå blir det færre minner fra fotballbanen i årene fremover, men det er ikke sikkert at han legger skoa helt på hylla.
– Det kan hende det blir noen kamper i brun drakt for moderklubben Borg. Jeg kjenner på at det skal bli deilig å ha helgene fri og ha en en ordentlig sommerferie.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame