Populære sporter
All sport
Vis alt

Juvelen returnerer til Vålerenga: – Føles godt å være hjemme igjen

Oppdatert 25/01/2023 klokken 10:50 GMT+1

Elleve år etter at han forlot klubben er Mohamed Ofkir igjen klar for Vålerenga.

Aalesunds Simen Rafn og Sandefjords Mohamed Ofkir

Foto: NTB

Mohamed Ofkir er Vålerengas nyeste tilskudd. Det bekrefter klubben onsdag formiddag.
– Det føles skikkelig godt å være hjemme igjen. Det er ti år siden jeg var her sist, og mye har skjedd siden den gang. Jeg har lært mye på veien, og gleder meg stort til å være en del av Vålerenga, sier han til VIF.

Fireårskontrakt

Ofkir er VIFs fjerde signering dette januarvinduet etter at Omar Bully , Aaron Kiil Olsen og Jacob Storevik har kommet inn Valle-portene.
Angrepsspilleren har signert en fireårsavtale med de kongeblå fra hovedstaden.
Lenge var Ofkir klar på at han ønsket seg til utlandet på ny, men valget falt altså på gamleklubben Vålerenga, der han spilte ungdomsfotball. I 2012 vant han NM-gull for G16 med Vålerenga.
Saken fortsetter under.
picture

– Det er utrolig fantastisk

Salgsrekord for Sandefjord

Mohamed Ofkir var en viktig bidragsyter for et Sandefjord-lag som sleit med ryggen mot veggen i 2022-sesongen. Hvalfangerne beholdt plassen i Eliteserien etter at Kongsvinger ble slått over to oppgjør i playoffen.
Kantspilleren endte på 15 mål for Sandefjord i fjor, inkludert cup og kvalik.
For Sandefjord sin del er Ofkir-salget deres største i historien. Ifølge Sandefjords Blad og TV 2 betaler VIF rundt fem millioner kroner for kantspilleren.
– Jeg kan ikke si noe om overgangssummen. Det er konfidensielt. Men jeg kan si at dette er det største salget til Sandefjord Fotball, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen til Sandefjords Blad.

Spilt i Belgia

For til tross for at Ofkir bare er 26 år, har han rukket å teste lykken i utlandet tidligere.
I januar 2017, som 20-åring, ble han solgt til Lokeren fra Lillestrøm etter en 2016-sesong der han leverte tre mål og tre målgivende pasninger på 23 ligakamper. Men oppholdet ble ikke helt som Ofkir hadde sett for seg.
– Nei, det gikk ikke så bra i Lokeren kan du si. Jeg hadde en skulderskade som satt meg ut av spill i sju-åtte måneder, også fikk vi ny trener. Da ble jeg helt fryst ut og var ikke ønsket. Jeg var såpass ung at jeg bare ville spille fotball og få igjen gleden, og da måtte jeg vekk. Jeg er glad for at jeg gikk til Sandefjord i 2018, sier han om oppholdet i Lokeren, der han fikk skarve ni kamper over en periode på 14 måneder.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame