Avisa Nordland har ved flere anledninger omtalt hendelsen der den 14 år gamle Bodø/Glimt-supporteren Julian Zachariassen Skaar fikk en uhyggelig opplevelse før Glimts 5-1-seier over Vålerenga mandag.
Ifølge ham ble han angrepet av tre personer han kaller Vålerenga-supportere, kalt «jævla fitte» – og blitt frastjålet skjerfet.
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54
Skjerfet han hadde lånt av onkelen sin, ble brent.
Vegard Kristiansen ved Bodø politistasjon sier til Avisa Nordland at de har fått bekreftet historien fra flere hold, og faren Kristian Skaar har politianmeldt forholdet.
Hendelsen har nådd kontorene på Valle, og nå ønsker Vålerenga å gi gutten og familien et skikkelig plaster på såret.
– Det var på sin plass å sette en stopper for dette nå. Derfor velger vi å invitere hele familien på kamp. Vi spanderer billetter, bosted og flybilletter til hjemmekampen mot Bodø/Glimt, sier Vålerengas markedssjef Mehran Amundsen-Ansari til Discovery.
– Det er viktig for oss som klubb å ta avstand til vold og alle slike handlinger. Det vil vi ikke assosieres med. Det går imot verdiene våre, og det må vi ta på alvor, tilføyer han.
Politiet skal ifølge AN også ha måttet ta i bruk pepperspray for å få kontroll på situasjonen.
– Det er enkeltinvider som har gjort dette. Vi vet at klubben har hatt og skal ha møter med supportergrupperingene våre. De tar også avstand fra dette. Hva enkeltpersoner gjør, er veldig vanskelig å kontrollere, sier Amundsen-Ansari.
– Vi gjør ikke dette for å bedre omdømmet vårt, men på grunn av hva vi står for som klubb. Vi har tatt mange grep de siste årene, og både styre og klubb er opptatte av mangfold og likeverd. Vi ser på dette som en viktig og fin gest, som jeg vet at de satte veldig pris på.
Først venter kveldens hjemmekamp i semifinalen i cupen mot Viking for Julians del.
Tidligere torsdag fikk han også et fint møte med midtstopper Brede Moe. Stopperbautaen valgte å gi ham sin egen kamptrøye med nummer 18 på, som 14-åringen kan ha på seg på kveldens kamp på Aspmyra, skriver Avisa Nordland.
– Det var en veldig sterk opplevelse. Det traff meg veldig og jeg ble veldig glad, sier Skaar om møtet med Moe.
Etter skolen fikk han også gladnyheten om at Vålerenga har tilbudt ham billetter på bortekampen.
– Jeg ble overrasket og glad da jeg fikk vite det av pappa, sier han til AN.

Brutalt ærlig Fagermo: – Blir seende ut som et lag som spiller en divisjon under

Eliteserien
Røkke overtar Molde – Gjelsten trekker seg ut
29/06/2022 PÅ 06:52
Eliteserien
Vålerenga-unggutt kastes til ulvene: – Forstår at folk reagerer
29/06/2022 PÅ 06:11