• Se AaFK - Vålerenga søndag kl. 20.00 på discovery+ og MAX!
28-åringen fra Bergen la fotballskoene på hylla i februar i år, og er nå klar til å innta rollen som fotballekspert for Discovery i Eliteserien.
– Jeg har prøvd å spille fotball nå, og det fikk jeg ikke til. Norsk fotball er noe av det gøyeste å jobbe med, så jeg er veldig ydmyk for å ha fått denne muligheten, sier Jonas Grønner.
Eliteserien
Eksperten i ekstase over Eliteserie-lag: – Makan til elektrisk!
20 TIMER SIDEN
Drøye 11 år etter sin debut som Brann-spiller, valgte bergenseren å legge opp karrieren som spiller. Likevel er det lite som tilsier at han kommer til å forsvinne fra fotballverden med det første.
– Jeg har fortsatt mye fotball i meg. Det er det jeg drømmer om å jobbe med. Dette er min definitive drømmejobb, sier han.
Grønner entrer Discoverys ekspertpanel med rykende fersk erfaring fra norsk fotball. Det tror han blir en fordel.
– Jeg kjenner miljøet godt og har ferske forbindelser til Eliteserien. Siden jeg nettopp har lagt opp, kommer jeg inn med en annen innfallsvinkel, sier han.
28-åringen jobber også som ekspert for Bergensavisen.

– Jeg er en kverulant

I løpet av sin spillerkarriere har Grønner opparbeidet seg et rykte som en kranglefant på fotballbanen. Det planlegger han ikke å legge fra seg med det første.
– Det kommer til å bli noen gode og tøffe diskusjoner i studio. Det er det som engasjerer. Fotball er underholdning, og målet er å ha det gøy med det. Man trenger ikke alltid å ta det så seriøst, sier han.
Bergenseren har vært bosatt i både Bergen og Ålesund, byer med enormt fotballengasjement. Dette mener han selv har gjort han godt rustet for temperaturen som kan oppstå i studio.
– Man må ha litt lave skuldre og se på det med et glimt i øyet, selv om temperaturen stiger. Fotball kan være bare kjekt, sier han.
Likevel legger han ikke skjul på forventningene til studio i kampens hete.
– Det vil bli kverulering. Det er uungåelig. Jeg er en kverulant, og der sitter andre i det studioet som kan å irritere. Norsk fotball er kanskje noe det gøyeste å mene noe om, sier han.
Saken fortsetter under videoen.

Uaktuelt å trekke seg: – Skjønner at spørsmålet kommer

Høye forventninger

Grønner har i sin tid som spiller tilbrakt tid i både Brann og AaFK. Han hadde også et kort opphold i islandske KR Reykavik. Han entrer Discoverys ekspertpanel med rykende fersk erfaring fra Eliteserien. Det tror han blir en fordel.
– Jeg kjenner miljøet godt og har et friskt forhold til serien, noe jeg tror er bra, sier han.
Han har også høye forventninger til årets sesong.
– Jeg håper på mye god fotball, sier bergenseren.
Eliteserien
Flere profiler forsvinner: Dette er sommerens overganger så langt
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54