• Se AaFK mot Bodø/Glimt lørdag klokka 16 på discovery+ og Eurosport Norge!
Overgangsvinduet i utlandet har begynt å slå sprekker i et tilsynelatende sterkt AaFK, allerede før det norske vinduet åpner 1. august. Flere spillere ryktes bort, og blant dem er flere viktige brikker i Lars Arne Nilsens puslespill.
Sigurd Haugen var førstemann til å forsvinne av Nilsens viktige bidragsytere. Haugesunderen gikk til danske AGF i Aarhus allerede tidlig i juli.
Eliteserien
LSK-tastefeil lurte tilhengerne – overgangsnyhet var «fake news»
I GÅR KLOKKEN 13:46
– Fasit for Aalesund er at de ikke har nok spillere som scorer mål. De har bare 17 mål denne sesongen. Laget skriker etter en spiss. Det er ingen tvil om det nå som de har mista Sigurd Haugen. Han er et enmannsangrep, sier Discoverys fotballekspert Petter Bø Tosterød.
– De trenger mer offensivt krydder. Både for å score mål og for å engasjere publikumet hjemme i Ålesund, fortsetter han.
Haugen står ansvarlig for sju av de 17 målene AaFK har scoret så langt i Eliteserien. Han har står også med tre målgivende.

Unikt offensivt bidrag

En annen nøkkelspiller med mål på blokka denne sesongen er venstreback Isak Dybvik Määttä, som også har forlatt klubben. 20-åringen ble torsdag solgt til nederlandske Groningen.
Med Määttä offensive bidrag fra venstrebacken, blir han en av spillerne som blir vanskelig å erstatte for Lars Arne Nilsen. Sulaværingen står med tre mål så langt denne sesongen.
– AaFK kommer ikke til å klare å erstatte Isak eller Sigurd. De kan fint klare å finne holdbare erstattere, men dette er spillere som har vært høyst dominerende denne sesongen, sier Discovery-ekspert Christian Gauseth.
Tosterud er enig med Gauseth om verdien av Dybvik Määttä og hans både offensive og defensive egenskaper i en ellever på Color Line.
– De har visst om interessen rundt disse spillerne. Det blir en enorm svekkelse å miste Määttä nå som de mister Haugen, sier han.
De siste dagene har det svirret spekulasjoner om at Odds John Kitolano er på vei til tangotrøyene på Sunnmøre. Dermed kan det tyde på at Nilsen allerede er i gang med å bygge opp igjen venstreback-posisjonen som Dybvik Määttä forlater.
Som om det ikke var nok med Haugen og Dybvik Määtä ut portene på Color Line, forlater også Simen Bolkan Nordli klubben når kontrakten med tangotrøyene løper ut ved årsskiftet. Kantspilleren kom fra en fantastisk sesong i OBOS-ligaen i fjor, der han hadde ett målpoeng i snitt per kamp. Nå har han signert for danske Randers.

Formlaget Glimt

Kampen mot Bodø/Glimt i lagenes 16. runde av Eliteserien kan bli en utfordring for et AaFK som bare har scoret to mål på de siste fem kampene. Glimt på sin side har på de to siste kampene scoret svimlende 13 mål.
– Glimt er i stigende form, selv om de mangler flere spillere. De er en naturlig favoritt, men AaFK er gode på å ødelegge, sier Tosterud.
Gauseth på den andre siden tror det skal holde hardt for AaFK mot Bodø-laget.
– Jeg tror ikke de kommer til å klare det. Glimt er i fryktinngytende form, og det har man sett i de forrige seriekampene mot blant annet Jerv og Sarpsborg, meddeler Gauseth.
Discovery har prøvd å komme i kontakt med Bjørn Erik Melland, men han har ikke svart på henvendelsene.
Eliteserien
Eliteserie-klubb bekrefter dialog med Lode: – En interessant mann for oss
16/08/2022 KLOKKEN 11:52
Eliteserien
Aalesund-spiller ute i nærmere ett år etter røket korsbånd
16/08/2022 KLOKKEN 08:45