Overgangen bekreftes på klubbenes hjemmesider fredag kveld.
– I Mikkel Rakneberg får vi en veldig god og spennende spiller som er sulten og ambisiøs. En gjennombruddshissig og fremoverrettet spiller med X-faktor som vi kan dra nytte av. Han er dyktig én mot én, har et fint venstreben og jobber godt begge veier. Akkurat slik vi ønsker det i KBK, sier KBK-trener Christian Michelsen.
Eliteserien
Moe etter sliteseieren: – Vi viser karakter
EN DAG SIDEN
Rakneberg ble hentet av Ull/Kisa fra Lillestrøm i forkant av 2021-sesongen. Han endte opp med å spille samtlige 30 kamper og noterte seg for sju mål.
Kristiansund opplyser at det eneste som gjenstår er den medisinske testen. Den skal gjennomføres når Rakneberg ankommer KBKs treningsleir på Gran Canaria.
Går alt i orden, signerer 19-åringen en avtale med nordmøringene ut 2025.
Tidligere denne måneden bekreftet Ull/Kisas daglige leder, Andreas Aalbu, at de hadde avslått et bud på Rakneberg fra Kristiansund.
Den informasjonen ble et tema da Kristiansund varslet på en pressekonferanse at trener Michelsen hadde forlenget kontrakten sin.
– Jeg er litt overrasket over Andreas Aalbu, en KBK-er, som bruker media på den måten der. Vi har vår spillerlogistikk og er utrolig godt fornøyde med den spillergruppa vi har, sa Michelsen, istemte at det kunne være en taktikk og et forsøk på å presse opp prisen, og la til:
– Vi får sikkert hundrevis av mailer om spillere som er interesserte i å komme hit hver uke, og så handler det om å prøve å finne dem vi tror eventuelt kan gi oss noe.
Aalbu avkreftet at det var et forsøk på å presse opp prisen, og sa at det heller ikke var noen lekkasje fra deres side.
– Jeg har ikke sett den pressekonferansen eller hørt de sitatene, men vi har ikke tatt kontakt med noen for å lekke noe. Når såpass mange vet om det og en spiller kanskje ønsker seg dit, kommer det fort ut, sa Aalbu til Discovery.
Eliteserien
Stortalentet sikret Molde-seier: – Viser karakter
EN DAG SIDEN
Eliteserien
RBK-kapteinen langer ut mot dommeren – Steen legger seg flat
I GÅR PÅ 18:44