Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteserie-spissen kan bli solgt når som helst: Fortsetter uansett i klubben ut juli

Even Lübeck

Oppdatert 23/06/2022 klokken 13:49 GMT+2

Odd-spissen har vært nær en overgang til både Aberdeen og Sparta Rotterdam, og kunne forsvunnet på dagen. Nå bekreftes det at Tobias Lauritsen blir i Odd ut juli - minst.

Odd-spillerne jubler for scoring.

Foto: NTB

Tidligere denne uken fikk Discovery opplyst at det nærmest skulle et mirakel til for at Lauritsen ikke skulle bli solgt i juni. Flere klubber fra europeiske land har vært interesserte i tjenestene til Lauritsen, og det skal ikke ha skortet på tilbud fra klubbene som har vært interesserte.
Det var også snakk om at Lauritsen da skulle bli solgt og reise på dagen, og dermed være ferdig i Odd etter åtte år i klubben.
Nå har pipen fått en annen lyd.

Nederland neste?

Spissen som står med fire mål på de elleve første seriekampene blir nå værende i skiensklubben ut juli, etter det Discovery får opplyst. Likevel er det gode muligheter for at han kan bli solgt i løpet av de neste dagene, men Lauritsen blir uansett værende i Odd ut juli.
Etter alle solemerker er det Sparta Rotterdam som blir neste stoppested.
Et tett kampprogram ut juni og i juli, med fem kamper den neste måneden, og fordi Odd ønsker et best mulig sportslig produkt, skal være hovedårsakene til at Lauritsen nå blir værende - i hvert fall ut juli. I tillegg har han kontrakt ut året før han er klubbløs, så Odd har ingen hast med å selge.

Paco: Veldig god spiller

Odd-trener Paco Johansen er fornøyd med å få med seg Lauritsen i juli, når kampene kommer som perler på en snor.
– Vi prøver å møte de utfordringene med de usynkroniserte sommervinduene. Vi strekker oss så langt vi kan med tanke på å beholde spillerne til august, når det norske markedet åpner, sier han til Discovery og fortsetter:
– Tobias har scoret jevnt og trutt og er en viktig del av spillet vårt. Han er en veldig god spiller. Det er flott for norsk fotball og for spilleren å få prøvd seg i utlandet. Som trener er det en delt greie, men jeg unner spillerne det.

Gikk i vasken med Aberdeen

Lenge så det ut til at det var Aberdeen som skulle stikke av med signaturen til Lauritsen. Spissen var på plass i Skottland for den medisinske testen og for å sjekke ut forholdene hos Aberdeen, som ble nummer ni forrige sesong.
Flere medier meldte at Odd og Aberdeen var enige om en overgangssum, men av flere årsaker skar det seg i siste liten.
I løpet av den siste uken har nederlandske Sparta Rotterdam seilt opp som den soleklare favoritten – samme klubb som har vært interessert i tjenestene til lagkamerat Joshua Kitolano. Det har også lokalavisene Varden og Telemarksavisa erfart tidligere. Klubbene skal ha være enige om en overgangssum, men heller ikke her kom de til enighet.
Som TA har meldt tidligere åpner det norske overgangsvinduet ikke før 1. august, mens det nederlandske åpnet 9. juni. Det betyr at nederlandske (og skotske) klubber kan kjøpe spillere nå, mens en klubb som Odd må vente til 1. august før de eventuelt kan hente inn erstattere. Det er også en av årsakene til at Lauritsen blir værende i Odd ut juli - minst.
Lauritsen debuterte for Odd i 2015 i cupen og har spilt 115 kamper for klubben siden, i alle turneringer. Han måtte vente i tre år fra debuten for Odd i cupen (22. april 2015 i 13-0-seieren over Skotfoss i cupen) til han fikk Eliteserie-debuten (11. mars 2018 mot Haugesund). Han har scoret 31 mål for Odd, og står med fire mål så langt denne sesongen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame