Populære sporter
All sport
Vis alt

Helland bedre enn på lenge: – Noen tøffe uker, men så har det vært grei skuring

Martin Langeveld

Publisert 01/03/2022 klokken 11:22 GMT+1

Pål André Helland (32) har trent for fullt i oppkjøringen og føler seg bedre enn på lenge før den kommende sesongen.

Pål André Helland

Foto: NTB

– Jeg håper jeg har tatt min del nå, sier Pål André Helland om skademarerittet som har fulgt ham i flere år.
Debutsesongen i Lillestrøm ble ingen personlig suksess for den tidligere Rosenborg-yndlingen. Mye av grunnen var at han bare fullførte tre fotballtreninger fra november til mai, forteller han til Discovery.
I målpoeng leverte trønderen kun én scoring og én assist i det som ble fire starter for kanarifuglene. Eliteserie-profilen virker ikke å bry seg nevneverdig om det.
– Det var en helt fantastisk sesong av laget. Det er det viktigste for meg. Så lenge vi gjør det bra er det likegyldig hvordan jeg presterer, sier Helland til Discovery.
picture

Slet med å holde tårene tilbake: – Ubeskrivelig at vi får stå her sammen

Denne oppkjøringen har 32-åringen deltatt på alle treninger. Kantspilleren, som startet den forrige treningskampen mot Tromsø, forteller at han ikke har følt seg bedre på flere år.
– De første tre ukene var litt tøffe, men etter det har det vært grei skuring. Det kjennes bra og jeg har bygget en bra grunnmur. Jeg har bare tatt dag for dag og gjort det jeg har fått beskjed om, sier Helland.

Tar fordel av ny jobb

I vinter har TV-seere fått se Helland som ekspert i fotballstudioet til Viaplay. Her har han fått bruke verktøy som har gitt han kunnskap han vil få bruk for på banen.
– Det er en veldig lærerik og interessant jobb. Mestring på en ny arena gjør at jeg kan senke skuldrene på banen. Kampene ser jeg uansett, så det er bare fordeler, sier Helland, som nyter tilværelsen på Østlandet.
– Her er det litt mer forutsigbart klima, som er fint. Eneste minuset er at det er så forferdelig mye mygg på sommeren, ler han.
Flere nye navn har kommet inn portene på Åråsen. Blant annet to nye spisser i Akor Adams og Holmbert Fridjonsson, som LSK-trener Geir Bakke sier han har «klokkertro» på. Sammen skal de prøve å fylle tomrommet til Thomas Lehne Olsen, som har dratt til Dubai.
– Begge er en stor fysisk pakke med bra høyde. Da gjelder det å få de på stasjonen hvor spillere som Gjermund (Åsen) og jeg må gi dem gode baller, sier Helland før han roser sin nye kaptein:
– Det føles veldig riktig når jeg stoler så mye på han og det han står for som spiller. Han har alle forutsetinger for å gjøre det bra.
picture

Vill jubel da Åsen senket gamleklubben

Vil ikke snakke om medalje

Det ble en overraskende fjerdeplass for «fugla» i 2021, men den vanligvis frittalende trønderen forteller at det ikke snakkes om medalje i LSK-garderoben.
– Vi snakker ikke om det, men det er dumt å sikte noe lavere. Vi prøver å bli litt bedre hver dag så får vi se hvor det bærer, sier han ydmykt.
Det kan virke som Lillestrøm-trener Bakke har bedt spillerne ha beina plantet på jorda. Til Discovery sa han følgende forrige uke:
– Vi jobber med utvikling hele tiden. Det er tett som hagl fra midten og opp, men vi har en klar ambisjon om å havne øvre halvdel.

– Han vil bli enda bedre i år

Discovery spør Helland om hvem i troppen man skal se opp for i den kommende sesongen.
– Det var en god del snakk om Eskil Edh i fjor og jeg tror han bare vil bli enda bedre i år.
På spørsmål om hvor mange mål det blir denne sesongen er 32-åringen offensiv. Fjorårets ene skal i hvert fall slås.
– Sørger jeg for å starte mer enn fire kamper skal jeg få til mer enn ett. Er jeg frisk og rask blir det solid progresjon, sier han selvsikkert.
– Hvis han holder seg skadefri og ikke er så uheldig som i fjor blir det en bra sesong. Offensivt vet vi hva han står for, sier trener Bakke.
picture

Helland må beklage ordbruken: – Kvalifiserer til henging i Trøndelag

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame