– Det er deilig å se at det koker litt blant supporterne våre igjen. Toppmatch på et fullt Åråsen 16. mai blir en kanonopplevelse, sier Alexander Klaussen, som er salgssjef for privatmarkedet i Sarpsborg 08, til Discovery.
For på fotballens festdag mobiliserer de blå voldsomt, til det som nå er en kamp mellom to lag på «riktig» ende av tabellen.
Eliteserien
Ligger dønn sist: – Må virkelig vise hvem som setter KBK først
40 MINUTTER SIDEN
Det blir et stort inntog av Sarpsborg-tilhengere på Åråsen. Klubben anslår at det blir et sted mellom 700 og 800 blåhvite som tar turen til Lillestrøm.
– Vi har totalt fylt opp syv busser og er godt i gang med nummer åtte. Det er inkludert en partnerbuss fra DNB og en intern buss her i klubben.
Onsdag formiddag meldte lsk.no at de hadde passert 6.500 billetter til kampen totalt.
Lillestrøm har hatt en strålende start på sesongen, og ennå ikke tapt, etter sine første seks kamper. De står med fire seirer og to uavgjorte, og bare Viking har plukket flere poeng enn deres 14.
Men Sarpsborg følger hakk i hæl, og med Stefan Billborns nye, offensive stil har laget tidvis sprudlet. De ligger på fjerdeplass med ti poeng.
– Nå har vi et lag som helt åpenbart begeistrer supporterne våre voldsomt. Jeg håper det er starten på et realt løft igjen i Sarpsborg, sier Klaussen.
– Nå er det bare å surfe videre på den blå bølgen?
– Helt klart!
På Briskeby var det 1400 bortesupportere fra Lillestrøm i første serierunde. Allerede 25. april bekreftet Vålerengas markedssjef Mehran Amundsen-Ansari på Twitter at det var passert 1000 billetter til HamKam-tilhengere på Intility. Onsdag morgen passerte VIF 10.000 solgte billetter totalt.
Ifølge sportskoordinator og kommunikasjonsansvarlig i HamKam, Robert Ulven Kvålshagen, på Twitter kan det ende opp med det dobbelte antallet bortesupportere.
Også i OBOS-ligaen mobiliseres det voldsomt før Branns hjemmekamp mot Sandnes Ulf.
Onsdag morgen var 14.200 billetter solgt til kampen.
– Sammenligner vi med tidligere år på samme sted datomessig så kan vi bli utsolgt. Vi er kjempespente, sa konstituert daglig leder i Brann, Therese Andvik Rygg til Discovery.
At Brann er i OBOS-ligaen betyr ikke at ambisjonene på tilskuertallene holder det samme nivået. Til nå er Viking-Bodø/Glimt den mest besøkte kampen med 15.304 tilskuere
Fredrikstad tar imot Skeid på 16. mai, og det er solgt 7.000 billetter i plankebyen før oppgjøret. De håper selv å passere 10.500 solgte billetter før fotballens festdag. Det målet har ikke assistenttrener Joakim Klæboe troen på.
– Aldri i verden om det blir over 10.414 på stadion 16. mai. Hvis det skjer skal jeg tatovere tilskuertallet, sier Klæboe til klubbens nettsider – muligens med et snev av motivasjonsfaktor i tankene.
I forrige hjemmekamp mot Molde hadde Rosenborg 14.300 tilskuere på Lerkendal, melder de på sine nettsider. Når Sandefjord kommer på besøk, venter de full stadion. Det er allerede solgt over 15.000 billetter, skriver klubben på Twitter onsdag.
Torsdag ettermiddag melder Start at de har passert 3.500 solgte til sin hjemmekamp mot Sogndal dagen i forveien.
Eliteserien
Får spørsmål om egen rolle – slik svarer Michelsen
44 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Irritert Moe tross seier: – Det gjør meg forbanna
EN TIME SIDEN