Bodø/Glimt - Odd 7-0 (4-0)
Odd hadde ingenting å stille opp med på besøket på Aspmyra. Formsterke Bodø/Glimt smadret gjestene hele 7-0, etter to mål fra toppscoreren Amahl Pellegrino og hat-trick fra Hugo Vetlesen.
Eliteserien
Sterk andreomgang sikret nok en VIF-seier – klubbens beste periode på 12 år
I GÅR PÅ 19:53
– Det er pinlig og skammelig. Odd-spillerne bør personlig unnskylde til alle som har tatt turen. Dette hører ikke hjemme på dette nivået, var Discovery-ekspert Christian Gauseths harde dom da 7-0 var et faktum.
Se høydepunktene i toppen av saken.

Knekt noen koder

Det var en svært nedslått Leopold Wahlstedt som la seg flat etter marerittkamp.
– Det er det verste jeg har vært med på. Vi må bare beklage til alle som heier på Odd, sa Wahlstedt ved kampslutt.
Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen forsøkte å trøste seg med at de står med en seier på to forsøk mot Glimt denne sesongen. Likevel var han klar på at dette var en tøff kveld.
– Vi blir litt paralysert av at det kommer et tidlig mål. I andreomgang blir vi hengende i tauene, og da tror jeg det er en del følelser som styrer den manglende bevegelsen vår. Men vi var ikke gode i forsvarsspillet, reflekterte han.
Stemningen var naturlig nok betraktelig bedre hos hjemmelaget ved kampslutt. Hugo Vetlesen var en av kampens giganter, og fikk med seg matchballen hjem etter storseieren.
– En fantastisk kveld. Mitt første hattrick, og det er utrolig deilig. Det har vært veldig gøy den siste perioden, og vi har knekt noen koder. En uforglemmelig kveld, sa Vetlesen til Discovery etter kampen.
Glimt har vært i svært god form den siste tiden, og den regjerende seriemesteren har bøttet inn mål de siste kampene.
– Det er noe med at vi er i flyten, og nå begynner kraften å komme til oss. Vi får involvert indreløperne mer enn tidligere. Det handler mye om samhandling og relasjoner mellom spillerne, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen.
Saken fortsetter under videoen.

Wahlstedt etter marerittomgang: – Vi må vise stolthet og at vi bryr oss

Overkjøring

De regjerende seriemesterne gikk ut med et voldsomt press de første ti minuttene, og fikk raskt uttelling. Amahl Pellegrino la ballen død i boksen til Odd, før han elegant curlet ballen i det lengste hjørne. Praktscoringen ble mål nummer 14 for Eliteseriens definitve toppscorer.
– Det er noe magisk med den karen der, sa Discovery-kommentator Petter Bø Tosterud etter Pellegrinos klassescoring.
Se scoringen her. Saken fortsetter under videoen.

Pellegrino med klassescoring

Det ble standarden for resten av omgangen. Glimt dominerte stort og ga ikke Odd verken tid eller rom til å etablere noen ting. De gulkledde var ikke derimot ikke ferdige med å score. Hugo Vetlesen førte ballen fremover før han dunket ballen opp i krysset. Kanonkulen føyk forbi en sjanseløs Leopold Wahlstedt i Odd-buret.
Eliteseriedebutant Thomas Rekdal fikk ingen drømmestart for sin nye klubb. For på stillingen 2-0 til hjemmelaget serverte han Amahl Pellegrino en kjempesjanse. Det kan man ikke gjøre når det er Eliteseriens toppscorer du møter. Pellegrino utnyttet gavepakken til Rekdal, og fra utsiden av 16-meteren økte han enkelt ledelsen til 3-0.
Og mer skulle det bli. Glimt-fansen hadde knapt rukket å feire ferdig målet til Pellegrino før den satt igjen. Hugo Vetlesen tok ned ballen i boksen, og driblet av flere mann før han banket inn sin andre scoring.
- En katastrofeomgang av bortelaget. Null og niks har de fått til, kommenterte Christian Gauseth like før pause.
Et skår i gleden for Glimt var at venstreback Brice Wembangomo måtte av til pause med en kjenning i hamstringen.
Abel Stensrud lanserte seg selv som svaret på Odds spissjakt før kampen. Se hele intervjuet her. Saken fortsetter under videoen.

Lanserer seg selv som løsningen: – Ikke noe mer benkesliting

Odd sjanseløse

Andreomgang fortsatte i samme spor. Glimt beholdt initiativet, og fortsatte å valse over Odd. Det skulle ikke ta mer enn åtte minutter før Wahlstedt måtte plukke nok en ball ut av eget nett.
Nok en gang var det Hugo Vetlesen som satt ballen i mål. Et praktfullt framspill fra scoringskollega Pellegrino gjorde at Vetlesen enkelt kunne fullføre hat-tricket. Dermed ledet hjemmelaget hele 5-0.
Det skulle ikke bli kampens siste mål. Etter en times spill byttet Kjetil Knutsen inn Runar Espejord for toppscorer Pellegrino. Det fikk han få umiddelbar betaling for. Etter seks minutter på banen dukket han opp i boksen og headet inn 6-0.
Med et kvarter igjen å spille måtte også hat-trick-helt Vetlesen av banen etter å ha sittet nede. Det så imidlertid ikke ut til å virke som noe alvorlig.
Det skulle vise seg at vertene ikke hadde noen planer om å skru av. Med ti minutter igjen dukket kaptein Ulrik Saltnes opp etter en corner og sørget for 7-0. Det ble også kampens siste mål.
– En maktdemonstrasjon fra start til slutt, sier Gauseth ved kampslutt.
Eliteserien
Sarpsborg ned i nedrykkskampen: – Begynner å bli «mayday, mayday»
I GÅR PÅ 17:52
Eliteserien
Spår rekordsalg av juvelen: – Den råeste i Eliteserien noensinne
05/08/2022 PÅ 19:57