Populære sporter
All sport
Vis alt

Gleder seg til Lerkendal-retur: – Håper vi kan ødelegge festen

Andreas Hopen

Publisert 15/05/2022 klokken 10:24 GMT+2

Franklin Daddys Boy Nyenetue gikk gradene som junior i Rosenborg. Nå returnerer han til Lerkendal på 16. mai for Sandefjord.

Franklin Daddys Boy Nyenetue i duell med Rasmus Wiedesheim-Paul på Lerkendal i 2021

Foto: NTB

– Det blir veldig artig og noe jeg har sett veldig frem til. Det blir en utrolig stemning, og til nå i karrieren blir det den kampen jeg spiller foran flest tilskuere.
Det sier Sandefjords kantspiller Franklin Daddys Boy Nyenetue til Discovery. 21-åringen fra Stjørdal var en del av Rosenborg-systemet fra 2016 til 2020 - da ferden gikk videre til Sandefjord etter et utlån til barndomsklubben Stjørdals-Blink.
Nå returnerer han til Lerkendal på fotballens festdag - og hans ønske er at Lerkendalpublikumet går slukøret hjem kvelden før nasjonaldagen.
– Jeg håper vi får ødelagt den festen - og at jeg kan få levert noen jubelscener, sier Nyenetue som kommer til å ha familien sin på plass i trønderhovedstaden.
Nyenetue fikk aldri debuten i Eliteserien hos Rosenborg - og før fjorårets overgang til Sandefjord var ti kamper for Stjørdals-Blink i OBOS-ligaen det høyeste nivået han hadde spilt på. Debutsesongen i Sandefjord endte med 25 kamper, 18 av dem var innhopp. Men det året lærte 21-åringen mye av.
– I fjor opplevde jeg at jeg var for langt unna mål - og gjorde ting for vanskelig når jeg fikk sjansen. Nå har jeg gjort ting litt enklere, og er oftere i farlige posisjoner, det er lærdom jeg har tatt fra i fjor, sier Nyenetue
De grepene har vært med å gi han en plass på Hans Erik Ødegaard sitt lag - og to scoringer på sine første kamper i årets sesong.
– Det er min beste start noensinne, men som lag har vi vært ustabile. Vi må finne litt stabilitet og jevne ut kampene litt, sier Nyenetue.
Av spillerne som er i Rosenborg spilte Nyenetue mest med Edvard Tagseth, som har figurert på venstre vingback hos trønderne. Nyenetue skulle helst ønske at han spilte på hans side.
– Det hadde vært fint, men han får bryne seg på Ofkir, sier Nyenetue.
I sin tid ble Tagseth omtalt som «Frostas Messi», men i år fikk han tilnavnet «Frostas Milner».
– Er det riktig utvikling å gå fra å bli sammenlignet med Messi til å bli sammenlignet med Milner?
– Jeg vet ikke helt om det er det jeg hadde ønsket, flirer Nyenetue om sin gamle lagkompis.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame