• Se Haugesund - Strømsgodset mandag 18:00 på discovery+
Under lanslagssamlingen i oktober i fjor fikk Strømsgodset-keeper Viljar Myhra sjansen i troppen. Et prov på god form - og prestasjoner over tid i Drammen, men så snudde det. I kampen mot Molde på Marienlyst den siste oktoberdagen kjente Myhra på et ubehag. 25-åringen ble svimmel, og måtte byttes ut etter en snau halvtimes spill. Det ble starten på flere runder med utredning og usikkerhet for den unge burvokteren.
– Det har vært tungt. Det var en ekkel opplevelse, og så fant vi ikke ut av hva det var heller, så det var en periode man bare går rundt og tenker på hva det kan være, sier Myhra til Discovery etter trening på Marienlyst.
Eliteserien
Røkke overtar Molde – Gjelsten trekker seg ut
11 TIMER SIDEN
LES OGSÅ: Blomstrer i ny rolle
Først lanserte legen en teori om at det kunne være covid-19-vaksinen som spilte inn. Så startet utredningene, og ukene gikk uten noe svar, og uten at Viljar kunne gjøre noe annet enn å vente.
– Det var frustrerende. Det er ikke noe du har mer lyst til enn å være med gutta, så det var tungt. I tillegg var kroppen såpass i kjelleren. Det ble mye Netflix på sofaen. Noen dager gikk det an å trene, og andre var det bare å innse at det ikke ble noe som helst, forklarer burvokteren.
– Tenkte du noen gang at dette er slutten på karrieren?
– Tanken slår deg, men det var ikke det jeg hadde fokus på, for det kjentes ikke helt håpløst ut. Jeg var aldri helt nede i kjelleren, jeg holdt motet oppe selv om det var tøft, forklarer skiensgutten.
LES OGSÅ: Eliteserie-profil lanserer klesmerke

Preget av lite trening

Først etter jul og nyttår kom svaret. Myhra snakker gjerne om hvordan tiden har vært, men hva utredningen viste vil han holde for seg selv.
– Etter en periode fant vi ut av hva det var - og uten å gå inn på hva det er så fant vi en løsning på det også, forklarer Myhra.
Nå har 25-åringen trent for fullt i godt over en måned, og tatt tilbake plassen som Godsets nummer én med to av to starter i serien. Men det var tøft å være tilbake etter en så lang periode uten trening.
– Jeg merket at når jeg var tilbake her at det har vært en periode uten trening, humrer Myhra som tror han nærmer seg godt gammelt slag igjen.
Det var ikke bare for Viljar Myhra at det var vanskelig da han ble utilgjengelig for spill. Håkon Wibe-Lund og resten av trenerapparatet mistet keeperen sin, men enda viktigere: En av deres hadde tøft.
– Det er aldri noe ålreit når personer man jobber med ikke kan spille basert på andre ting enn rødt kort og den type ting, sier Wibe-Lund før han fortsetter.
– En ting er spilleren, noe annet er personen i det. Det er selvfølgelig utfordrende, men desto mer gledelig å få han tilbake, og at han spiller kamper igjen - og at ting fungerer som det skal.
LES OGSÅ: Mourinho etter seieren: – Det var ingen kamp
I Myhras fravær har Morten Sætra plukket opp hansken og levert til godkjent. Det har gitt en god dynamikk, mener Godset-treneren.
– Keeperkampen er selvfølgelig spennende. Det er godt å se at vi har to keepere som kan levere på et høyt nivå, og i tillegg jobber de veldig godt sammen. Det gir en sunn utfordring hvor de samtidig kan beholde vennskapet, avslutter Wibe-Lund.
Eliteserien
Vålerenga-unggutt kastes til ulvene: – Forstår at folk reagerer
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Sandefjord fikk ikke flyttet NM-kamp – manglet 18 minutter
I GÅR PÅ 11:57