Populære sporter
All sport
Vis alt

Går fra 2. divisjon til Eliteserien: – Det er et hakk opp på alle områder

Even Lübeck

Oppdatert 21/06/2022 klokken 12:40 GMT+2

For under en måned siden spilte Fredrik Flo 2. divisjonsfotball for Øygarden. Nå bekrefter midtstopperen overfor Discovery at han er klar for Sandefjord.

Sarpsborg mot Øygarden i cupen.

Foto: NTB

Ting har nemlig gått fort for sønnen til Håvard Flo den siste tiden. Han var kaptein på Øygarden-laget som måtte trekke seg etter at de gikk konkurs i starten av juni. Siden den gang har han vært på prøvespill for Eliteserie-klubben Sandefjord, som han nå har signert for.
– Det stemmer at jeg har signert. Det kjennes veldig godt og det er fint å få ting på plass, sier han til Discovery.
Flo trente i en uke med klubben før han ble signert. Han har skrevet under på en avtale som strekker seg ut denne sesongen.
– Jeg følte jeg hang godt med på treningene forrige uke og kom mer og mer inn i gjengen. Jeg har blitt tatt veldig godt imot av både spillergruppa og trenerteamet. Jeg gleder meg veldig til de neste månedene, sier midtstopperen, som er venstrebent og - ifølge seg selv - best i duellspillet.
Sandefjord har slitt med skader på flere forsvarsspillere den siste tiden. Sander Moen Foss har ikke vært på banen siden april og er ferdigspilt for sesongen. I tillegg ble Philip Slørdahl, som ble lånt ut fra Lillestrøm, hentet tilbake til serielederne forrige uke.
– Det er selvsagt tempforskjell for ham. Men det tror jeg vi kan absorbere. Dette er en god løsning for oss nå i og med at vi har liten dekning på stopperplass og at overgangsvinduet er stengt. Spilleren har fått dispensasjon av fotballforbundet til overgang nå på bakgrunn av at hans tidligere arbeidsgiver gikk konkurs, sier Espen Bugge Pettersen til Sandefjords Blad.

Klar for nivåforskjellen

Han er likevel klar på at det å spille eliteseriefotball er stort steg opp fra PostNord-ligaen på nivå tre.
– Det blir en veldig god erfaring å ta med meg. Jeg vet at det blir tøff konkurranse innad om å få spilletid, men det er jeg forberedt på. Det er en veldig stor forskjell fra 2. divisjon til Eliteserien selvfølgelig, men jeg har noen minutter der fra før, også har jeg spilt en del OBOS-liga. Jeg vet hvor nivået ligger. Det krever mye mer av meg, men det er det bare å forberede seg på.
Likevel har han noen minutter fra toppnivå tidligere. Flo fikk nemlig tre korte innhopp i 2016 og 2017 på det øverste nivået - tre minutter i debuten mot Strømsgodset 16. april 2016, sju minutter mot Lillestrøm 30. april 2017 og fire minutter mot Rosenborg 25. juni samme år.
– Den største forskjellen blir nok tempoet, men det er et hakk opp på alle områder. Jeg må bare justere meg.

Innom fem klubber siden 2017

Flo er en ekte Sogndal-gutt og gikk gradene i klubben før han debuterte i cupen i april 2015, som 18-åring. I 2015 ble det to innhopp i OBOS-ligaen og spill for Sogndal 2, der han noterte seg for sterke 13 mål på 22 kamper i 3. divisjon.
Året etter fikk han eliteseriedebuten og var lånt ut til Fana i 2. divisjon, før det i 2017 ble Bryne. I 2018 var han tilbake i Fana, mens han i 2019 spilte for Sotra på nivå tre.
Foran 2020-sesongen skrev han under for Øygarden, som han var i frem til klubben gikk konkurs. Nå byttes altså PostNord-ligaen og tredje nivå med Eliteserien. Han kan få debuten allerede onsdag i cupkampen mot Flint.
– Jeg er klar til å spille, så får vi se. Det er få stoppere i troppen, så jeg er inne for å tette det hullet. Jeg skal tre til når det trengs.
Og om pappa Håvard, som fikk 26 landskamper for Norge, er fornøyd?
– Naturligvis er han det. Han har vært veldig grei å ha med hele veien. Samtidig er han god til å holde meg godt nede på jorda. Han er rolig og balansert og gir meg ikke noe gratis, sier han og ler.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame