Populære sporter
All sport
Vis alt

Frustrerte LSK gikk på sesongens første tap – Kapteinen så rødt

Oscar Korsnes

Oppdatert 26/06/2022 klokken 21:26 GMT+2

Lillestrøm krasjlandet på marerittbanen. Strømsgodset vant fortjent mot serielederen.

Se høydepunktene: Godset sørget for sesongens første LSK-tap

Strømsgodset–Lillestrøm 3-0 (0-0)
Det var et regntungt Marienlyst stadion som ventet de to lagene søndag. Strømsgodest kom fra en marerittuke med braktap for Sarpsborg 08 og cup-exit mot Gjøvik-Lyn, og trengte virkelig å komme seg opp på hesten igjen. Lillestrøm har åpnet sesongen forykende, men på Marienlyst har de ikke vunnet siden 2009.
Med to aggressive lag ble det en undeholdene førsteomgang, men det var hjemmelaget som hadde initiativet de første 45.
Rett før kvarteret var spilt ble det virkelig tenning på banen. Lillestrøm-stopper Igoh Ogbu satt inn en tøff takling på Strømsgodsets Kristoffer Tokstad inni egen 16-meter, og Godset ropte på straffe. Det ble det ikke, og da oppstod det tumulter mellom de to lagene.
Se situasjonen her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Barker sammen etter straffesituasjon: – Nå blir det ordentlig kok her!

Kapteinen utvist

På tross av en underholdene førsteomgang, måtte Strømsgodset vente til andreomgang før de skulle få uttelling. Etter 52 minutter satt den for hjemmelaget, og LSK som har vært giftige på dødballer hele sesongen, fikk smake sin egen medisin. Ipalibo Jack ruvet høyest på en corner, og stanget Godset i en fortjent ledelse.
Mer skulle det bli. LSK-spiller Ifeanyi Mattew serverte ballen til motstander Krisoffer Tokstad rett utenfor egen boks, og det skulle straffe seg. Tokstad fikk kontroll på ballen, og plaserte ballen nede ved høyre stolpe.
Det skulle bli noe av det siste han gjorde. For målscoreren ble liggende med det som så ut som en krampe. Kort tid etter hinket han av banen.
Åtte minutter før slutt skulle kvelden bli enda mørkere for serielederne. Kaptein Gjermund Åsen kom for sent inn i en takling på Johan Hove, og ble vist det røde kortet. Dermed måtte et sjanseløst LSK fullføre kampen med ti mann.
Den oppgaven ble for vanskelig for de gulkledde, og på overtid vartet Lars-Jørgen Salvesen opp med en kanonscoring. Dramenserne sementerte med det seieren, og ble dermed det første laget til å slå LSK denne seseongen.
Seieren betyr at Godset nå ligger på en imponerende fjerdeplass.

Gode Godset

Målscorer Salvesen var naturlig nok veldig fornøyd etter dagens kamp.
– Vi er veldig gode hjemme på Marienlyst. Vi føler oss trygge her. Jeg synes vi sprudler i hele kampen og er fantastisk gode, sa han til Discovery etter kamp.
Godset-trener Håkon Wibe-Lund var også meget fornøyd.
– Kampen var ganske tett. I sånne kamper er det viktig å få det første målet, og å klare å få inn den på corner er helt nydelig. Da får man litt moment, og så synes jeg egentlig vi er gode og kontrollerer kampen godt, reflekterte han ved kampslutt.
Like fornøyd var ikke LSK-trener Geir Bakke.
– Vi får ikke fart på noen ting i dag. I dag ble det en dårlig kamp fra Lillestrøm Sportsklubb, sa han etter kamp.
Det var heller ikke Lillestrøms kaptein Gjermund Åsen. Spesielt misfornøyd var han med det røde kortet.
– Jeg syntes det røde er ganske strengt, det syntes jeg, fortalte han etter kampen
Se hele intervjuet med Åsen her:
picture

Mener det røde kortet var ganske strengt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame