• Følg Rosenborg - Sandefjord på fotballens festdag på discovery+
I vinter forsvant både Vidar Ari Jónsson og Kristoffer Normann Hansen fra Sandefjord. Kantduoen scoret til sammen 18 av Sandefjords 38 mål - i tillegg til at de hadde ti målgivende pasninger. Klubben hentet ikke inn noen erstattere, i stedet har Nyenetue og Mohamed Ofkir fått sjansen, og det har bært frukter.
Den nye kantduoen har scoret fem av Sandefjords ti scoringer så langt. Og det på tross av at de satt på benken for hver sitt lag i fjor.
Eliteserien
Ligger dønn sist: – Må virkelig vise hvem som setter KBK først
39 MINUTTER SIDEN
– Personlig synes jeg det har startet bra. Jeg har fått starte alle kampene, og føler meg i god form. Å starte med scoringer og godt spill er veldig deilig og hjelper mye på selvtilliten, sier Mohamed Ofkir til Discovery.
Kantspilleren spilte i Sandefjord tilbake i 2019 og 2020. Så gikk ferden til Sarpsborg 08. Den første sesongen fikk 25-åringen sporadisk tillit, men i fjor ble han avspist til åtte kamper. Den siste i starten av august. Nå nyter han godt av tilliten under Ødegaard og Tegström.
– Jeg setter veldig pris på at de ville hente meg og at de ga meg tillit fra start - og så ønsker man å gjengi det med å yte sitt beste på trening og i kamp, sier Ofkir videre.
At Normann Hansen og Ari Jónsson leverte varene i fjor, etterfulgt av Ofkir og Nyenetue så langt i år er ikke tilfeldig, mener 25-åringen.
– Spillestilen vår legger til rette for at kantene får mange avslutninger, får utfordret høyt i banen og får utnyttet det de er best på. Vi skal tørre å spille, tørre å stå høyt. Det stortrives jeg med. Nei, jeg elsker det. Det er min type fotball, sier Ofkir.
Han er glad for at han slipper å ligge lavt i «ramma» og jage etter ballen lavt i banen, og han opplever at spillestilen i Sandefjord har bred oppslutning i spillergruppen, og det istemmes fra kantkollega på andre siden av banen - Franklin Daddys Boy Nyenetue.
– Det er et veldig godt system for kantspillerne, og det er all ære til trenerne som jobber mye med oss. Vi utvikler oss mye i Sandefjord, og det er enkelt å komme inn i klubben når man får så mye hjelp, sier Nyenetue.

Roser trenerduoen

Trenerne er Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström. De to får mye ros fra formspillerne.
– Han (Hans Erik) er veldig tydelig på spillestil, og har veldig tro på både stilen og spillerne sine. Vi terper veldig mye på det - og det gjør at det ligger i blodet vårt. Så gir han oss muligheten til å feile, og at det går fint. For til slutt vil man lykkes, forklarer Ofkir.
Han sier at spillestilen ligger til grunn, men at innad i den skal man spille på hverandres styrker. Om en kantspiller liker å gå i bakrom skal laget vite det - og spilleren skal jakte det bakrommet når det er mulig. Liker man heller å få ballen i beina gjelder det samme der. Godfot-teorien i praksis.
– Hans Erik setter høye krav. Han forventer mye av oss. Det er ikke bare å vinne en kamp, og så kan vi være fornøyd. Vi skal bygge videre på de gode prestasjonene, og jage videre. Det gjør at vi får troen på oss selv og kan levere enda mer, istemmer Nyenetue.
Og kantspillerne mener at Ødegaard og Tegström gir trygghet. Spiller du en dårlig kamp - så er det kanskje bare en dårlig dag på kontoret. Du blir ikke nødvendigvis vraket av den grunn - og man endrer ikke spillestil av samme grunn.
– Ham vender ikke kappen med vinden, tvert i mot. Han vil at vi skal prøve på vår greie, og så vil vi lykkes med det på sikt som ett kollektiv, forklarer Ofkir.
Nyenetue legger til at det de gjør mellom kampene, det medmenneskelige også er med å på å løfte spillergruppa.
– Du føler at du blir sett. Her er det de som møter opp, trener og står på som får spille. De har vært spiller selv, og forstår at man kan ha en dårlig innvolvering eller kamp. De er flinke til å vise at de forstår oss, sier trønderen.
Eliteserien
Får spørsmål om egen rolle – slik svarer Michelsen
43 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Irritert Moe tross seier: – Det gjør meg forbanna
EN TIME SIDEN