• Se eliteserieoppgjøret mellom Odd og Molde søndag kl 18 på discovery+
Det er ikke til å overdrive når man sier at det har vært kø på sykestuen for Molde sin del den siste tiden.
I toppoppgjøret mot Bodø/Glimt søndag 29. mai, der Molde imponerte og vant 3-1, måtte Moe klare seg uten - hold deg fast - Ola Brynhildsen, Eirik Ulland Andersen, Martin Ellingsen, Rafik Zekhnini, Bjørn Bergmann Sigurdarsson, Sheriff Sinyan, Kristoffer Haraldseid, Markus André Kaasa og Etzaz Hussain.
Eliteserien
Ekspertene mener Fagermo sitter utrygt: – Han har ikke mange muligheter igjen
11 TIMER SIDEN
Siden den gang har det vært landslagspause og sårt trengt fri for et Molde-lag som var i fyr og flamme før pausen med fem strake seiere. Pausen har gjort at flere av Molde-spillerne nå er klare for et tett kampprogram i juni og juli, mens andre må fortsatt belage seg på noe lengre tid på sidelinjen.
Les også: Bedring i skadesituasjonen hos HamKam: – Veldig overrasket om han ikke blir klar

Deler opp i tre

Når Discovery kommer i prat med Molde-trener Erling Moe i forkant av borteoppgjøret mot Odd, deler Moe inn skadesituasjonen i tre deler - de som er tilbake og klare for spill i helgen, de som må belage seg på noe mer tid på sidelinjen og de som mest sannsynlig ikke blir å se resten av sesongen.
På spørsmål om hvem som kan bli klar til helgens batalje mot Odd, nevner Moe Markus André Kaasa og Rafik Zekhnini, samt etter alle solemerker Martin Bjørnbak. Bjørnbak startet oppgjøret mot Bodø/Glimt etter å ha vært usikker, men måtte gi seg like etter pause da han landet for kjært etter en duell.
– Markus har vært syk, men trent denne uken og er i god form. Rafik har vært i full trening etter AIK-kampen og ser bra ut, mens Martin bør bli klar. Det er positivt for oss at både Rafik, Markus og mest sannsynlig Martin er tilbake.
Samtidig er det flere som er i opptrening, men der helgen kommer i det tidligste laget. Det er snakk om Ola Brynhildsen, Martin Ellingsen, Sheriff Sinyan, Etzaz Hussain og Johan Bakke.
– Ola er i opptrening og har kommet seg godt i gang, men han får vi nok ikke se før om et par uker. Martin er ute lenge, han må vi være tålmodige med. Det er vanskelig å si akkurat hvor lenge han er ute, men vi peiler oss inn på månedsskiftet august-september. Sinyan har begynt å trene igjen og vi håper at han er klar en gang i juli, mens Etzaz håper vi å få klar i starten av juli.
Samtidig forteller Molde-treneren at stortalentet Bakke, som har fått to korte innhopp denne sesongen, ble skadet under landslagssamlingen med G18-landslaget og må belage seg på noen uker på sidelinjen.
– Det er selvfølgelig irriterende at han blir skadet med landslaget, men er man fotballspiller, kan skader oppstå på trening og i kamp, like godt med oss som med landslaget. Det er bare virkeligheten vi må forholde oss til. Sånn er livet, sier Moe.
Les også:Problemene fortsetter for Kristiansund

Flere usikre for sesongen

Eirik Ulland Andersen er ferdig for resten av sesongen etter at han røk korsbåndet i kneet under cupfinalen i starten av mai. I tillegg er det svært usikkert om vi får se Bjørn Bergmann Sigurdarson noe mer denne sesongen, som sliter med en vond rygg. Han spilte sist i cupoppgjøret mot Hødd for snart elleve måneder siden.
– Det er vanskelig å anslå noe tidspunkt for Bjørn, men han har jo vært ute i snart ett år. Vi vet faktisk ikke om, eller når, han kommer tilbake, men ikke med det første, sier Moe.
Usikkerhet er det også rundt Kristoffer Haraldseid, som ikke har spilt en tellende kamp siden 1. desember 2019. Kort tid før seriestart i juni 2020 røk Haraldseid korsbåndet, og siden har han slitt med flere andre småskader.
– Det er opp og frem for Kristoffer sin del. Jeg håper vi får se han igjen denne sesongen, men det er vanskelig å fastslå noe eksakt. Han er ute på feltet, men trener ikke med laget for tiden.
Oppsummert vil Moe heller se positivt på situasjonen enn å tenke over hvor mange han har utligjengelige til tiden fremover.
– Jeg har fokus på de som er tilgjengelige, og jeg er veldig godt fornøyd med de jeg har til rådighet. Det lyktes vi bra med gjennom mai. Skader oppstår alltid, så de nye som har fått muligheten har tatt vare på sjansene de har fått. Det er sånn det skal være, sier Moe.
Les også: Konkret interesse rundt tidligere Eliteserie-profil - klubber fra tre land aktuelle

Forventer tøff motstand i Odd

Molde tok seg et par fridager etter seieren mot Glimt før de var tilbake på treningsfeltet. I treningskampen søndag mot AIK viste de muskler og vant 2-1 etter scoringer av Emil Haugan og Magnus Grødem. Nå venter Odd på Skagerak søndag.
– Det var en god gjennomkjøring mot AIK, en tett og jevn kamp. Vi vet det blir tøft i Skien mot et veldig 4-3-3-preget lag, som nesten er litt strømlinjeformet offensivt og defensivt. De er et uortodoks norsk lag. Det blir en morsom og fin utfordring.
Etter de første ti kampene står moldenserne med 22 poeng. Fem strake seirer i Eliteserien før landslagspausen gjør at de bare ligger to poeng bak serieleder Lillestrøm.
– Jeg er godt fornøyd med første tredel. Begge de to hjemmetapene (3-4 for Viking og 1-2 for Lillestrøm) burde vi vært foruten, men jeg ser en bra progresjon i det vi holder på med. Det er en god kjemi i troppen og jeg ser at det er en gruppe som vil sette sammen prestasjoner som er gode. Vi tar stadig steg for steg og jeg håper vi fortsetter med det, avslutter Moe.
Eliteserien
Frustrerte LSK gikk på sesongens første tap – Kapteinen så rødt
I GÅR PÅ 18:02
Eliteserien
To perlescoringer sikret Glimt-seier: – En vill scoring
I GÅR PÅ 17:55