Lars Arne Nilsen vil gjøre alt han kan for at NM-kampen mot Bodø/Glimt blir spilt. Nå foreslår han at laget drar til Spania, hvor Glimt skal fortsette oppkjøringen, og spiller kamp der 13. mars.
– Det er bare en tanke jeg har gjort, men alle ser at kampen bør spilles for at dette skal få ro. Som jeg leser av pressemeldingen kan vi ikke spille på søndag, men vi har aldri trukket oss, understreker AaFK-treneren overfor Discovery.
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54
Sunnmørsposten omtalte saken først. Til avisen avviser daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen forslaget og sier at de har lagt kampen død.
– Sist jeg sjekket var kampen berammet til 6. mars, og så avlyst av AaFK. Det er besluttet av NFF. Vår søknad handlet jo om å flytte kampen fra 13. mars til 6. mars. Vi er også i oppkjøringssesong, sier Thomassen til SMP.

Etterlyser fair play

Nilsen rister på hodet av svaret fra Glimt og trekker fram fair play som et grunnlag for at de burde bli med på en løsning.
– Vi kommer ingen vei om de ikke ser at dette blir feil. Som vi og resten av Norge skjønner, bør det også finnes folk i Glimt som ikke synes dette er fair, sier han til Discovery og legger til:
– Vi har jo lyst å spille kampen. Et av argumentene dems var jo at de måtte spille på kunstgress før gresskamp, men det kan vi få til i Spania. De vil jo uansett ha harde gjernomkjøringner der.

Skyter AaFK opp med frisparkperle: – Veldig, veldig symbolsk

– Pinlig!

Flere fotballpersonligheter har vist støtte til sunnmørsklubben de siste dagene. En av dem KFUM-trener Jørgen Isnes.
– Rett og slett pinlig for norsk fotball. PINLIG!, skriver Isnes på Twitter.
– Det er fantastisk og få all supporten fra hele Fotball-Norge. Vi har gledet oss til kampen i månedsvis og det har vært en knalltøff uke for oss, sier LAN.
Fotballtrenerne Tom Dent, Tor Thodesen og daglig leder i Ranheim Frank Lidahl er andre som har reagert:
Norsk Fotballforbund, Norsk Toppfotball og Aalesund bekreftet fredag i en felles pressemelding at kampen ikke spilles:
«For å legge forholdene best mulig til rette for Bodø/Glimts deltakelse i UEFA Conference League, ble 4. runde-kampen mellom Aalesund FK og Bodø/Glimt flyttet frem en uke fra 13. til 6. mars. AaFK har hele tiden vært tydelig på at de ikke vil kunne stille til kamp 6. mars på grunn av blant annet skader og covidutbrudd.
Partene har sett på tilpasninger slik at kampen kunne vært spilt, men da på en senere dato. Alle steiner er snudd, men det har det ikke vært mulig å få til, så klubben har etter samtale med Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) blitt enige om at kampen avlyses og at Bodø/Glimt gis «walkover» til neste runde i norgesmesterskapet. Dagens beslutning vil ikke få fremtidige konsekvenser, ref Kampreglementet §12-1(4), for klubbens deltakelse i NM. Aalesund har i dialogen også beskrevet en situasjon der de økonomisk kan bli skadelidende. Partene er enig om å fortsette dialogen.»
Eliteserien
Røkke overtar Molde – Gjelsten trekker seg ut
29/06/2022 PÅ 06:52
Eliteserien
Vålerenga-unggutt kastes til ulvene: – Forstår at folk reagerer
29/06/2022 PÅ 06:11