Stor spredning av koronasmitte preger hverdagen sterkt i Strømsgodset. Blant annet er den planlagte treningskampen mot Raufoss 8. februar avlyst på grunn av flere smittetilfeller.
Det skriver klubben på egne nettsider torsdag.
Eliteserien
Eksperten i ekstase over Eliteserie-lag: – Makan til elektrisk!
21 TIMER SIDEN
Det er ikke opplyst hvem som er rammet av viruset, men Godset skriver at det har vært smitte blant både spillere og trenere.
Daglig leder i Godset, Magne Jordan Nilsen, bekrefter den dramatiske smittesituasjonen til Discovery.
– Jeg har ikke helt oversikt over hvem som er eller har vært smittet, men det er ganske mange, sier Nilsen.
Riktignok skal situasjonen være noe bedre, men ikke god nok til at kampen mot Raufoss kunne gjennomføres.

Uforutsigbar treningshverdag

Om ikke lenge reiser Strømsgodset til Marbella for å gjøre sesongforberedelsene sine, men smittesituasjonen kan føre til komplikasjoner for den planlagte treningsleiren.
«Spillerne som er tilbake etter korona er ikke klarert for full trening og kamp, hvilket betyr at vi har for få spillere tilgjengelig. Det er nå fullt fokus på å få så mange som mulig klare til treningsleiren i Marbella fra 14-25. februar», heter det i pressemeldingen.
Den daglige lederen er klar på at smitten har og fortsatt påvirker treningshverdagen.
– Noen har vært smittet - er ikke lenger smittet og er ute av isolasjon. De er tilbake i lett trening, men så er det noen av dem som har følt seg litt dårligere som ikke kan gå rett i trening. Flere er også smittet nå, understreker Nilsen.
– Samtidig er det flere som har vært i karantene på grunn av smitte i hustanden. Det har gjort at de ikke har kunnet trene med laget, fortsetter han.
Nilsen tør ikke si med 100 prosent sikkerhet at situasjonen blir noe bedre, men håper å få med flest mulig på flyet til Spania.
– Jeg har tro på at vi får med de fleste til Spania, men jeg kan ikke si noe sikkert med tanke på smittesituasjonen. Vi har håp om at situasjonen ser lettere ut neste uke.
Han utelukker imidletid ikke flere smittetilfeller.
– Det kan fort skje, men jeg er ingen spåmann.

Spillere på vei tilbake

Nilsen kan fortelle at også skader og vanlig sykdom utenom korona har preget laget, men at noen av de berørte spillerene er i trening igjen.
– I tillegg til de som har hatt korona er det også folk som har vært ute med vanlig forkjølelse, uten å teste positivt, sier han.
– Lars-Jørgen Salvesen er i opptrening og ikke klar for kamp. Lars-Christopher Vilsvik og Kristoffer Tokstad trener delvis, mens Ipalibo Jack er tilbake fra sykdom.
Spillere som kommer tilbake fra skade, korona og ellers sykdom har foreløpig varierende treningsopplegg. Det vil si at ikke alle er å finne på fotballbanen helt ennå.
– Noen trener inne fysisk, andre på feltet, sier Nilsen.
Strømsgodset har planlagt to kamper i løpet av treningsleiren i Spania. Der skal de bryne seg på OBOS-motstand i form av Sogndal og Brann. Kampene spilles henholdsvis 18. og 24. februar.
Eliteserien
Flere profiler forsvinner: Dette er sommerens overganger så langt
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54