• Se Rosenborg - Odd søndag klokken 18.00 på discovery+
– Kampen i Bodø var første gang jeg følte meg som en del av et skikkelig kollektiv.
Det forteller Rosenborg-spiss Noah Holm til Discovery, som kjenner på en helt annen «go» i laget sammenliknet med fjoråret.
Eliteserien
Eksperten i ekstase over Eliteserie-lag: – Makan til elektrisk!
17 TIMER SIDEN
Treningsleir, mange sosiale sammenkomster og mental trener har gitt gode resultater, skal vi tro det norsk-danske talentet.
– Samholdet har blitt veldig forsterket i oppkjøringen og vi blir bare tettere og tettere. Vi har en god miks av ungt blod og eldre hoder som kan dra oss litt i øra. Jeg er overbevist om at dette er starten på noe stort, sier Holm.
Selv føler han seg «sharpere» enn noen gang, etter det han beskriver som et krevende 2021.
– Jeg kom rett fra sofaen i Danmark uten oppkjøring og hadde en kropp som ikke var i form til å spille gjentatte 90-minuttere. Jeg følte meg tung hele uka. Nå er kroppen på et punkt hvor jeg føler meg mye bedre.
Saken fortsetter under videoen.

La Glimt-planen allerede i Spania: – Vi burde scoret fire eller fem

Høye krav

I vinter har 20-åringen jobbet knallhardt for å komme i toppslag, og fortsatt mener Holm det er rom for forbedringer. Fire kilo lettere og med økt muskelmasse, kunne man se en energisk spiss irritere på seg flere Glimt-spillere på Aspmyra.
I den første omgangen holdt det på å gå galt, hvor Holm fort kunne blitt utvist. Først fikk 20-åringen gult kort etter 25 minutter, etterfulgt av en sen takling ikke lenge etter. I pausen fikk han streng beskjed av trener Kjetil Rekdal om å ta det med ro.
«Noah, nå må vi stole på at du ikke gjør noe dumt. Vi har ikke råd til ti mann her.», sa Rekdal, vist i Rosenborgs Innsiden-serie.
– Jeg var enig i det han sa, og visste at jeg måtte holde hodet kaldt og ikke glemme meg. Jeg tenkte på det resten av kampen, hvor jeg gjentok til meg selv «Jeg har gult, jeg har gult, jeg har gult», ler Holm som er glad han klarte å unngå utvisning.
Spissen virker å nyte stor tillit under «Reka» og assistent Geir Frigård. Spesielt liker han de høye kravene som trenerduoen setter.
– Det er veldig direkte beskjeder. Gjør du noe dumt, blir du kalt idiot, gjør du noe bra, får du skryt. De pusher meg enten jeg liker det eller ikke, samtidig som det er rom for å ha det gøy, sier Holm og legger til:
– Det gjør meg bare bedre og det er sånn det skal være. Da er det opp til meg å vise meg tilliten verdig.
– Hva kan vi da forvente?
– En spiss som veldig, veldig få kan hamle opp med. Det man så i fjor på mitt beste, bare oftere, sier Holm selvsikkert.
Saken fortsetter under videoen.

Etterlyste «idioter»: – Våknet et dyr i oss når serien starter

Lei av far-sammenlikning

Tendensene Holm viste i fjor fikk Åge Hareiede til å dra sammenlikninger med John Carew. Det liker han langt bedre enn de som har vært med pappa David Nielsen, som har en fortid i Brann, Strømsgodset og Start.
– Jeg er litt lei av å høre om «fattern», men Carew lever jeg godt med. Det er en spiller jeg har sett opp til i mange år, men nå vil jeg skape mitt eget navn og komme ut i den store verden.
Allerede som 15-åring ble det daværende Godset-talentet kjøpt av den tyske storklubben RB Leipzig. Videre gikk turen til Vitoria Guimaraes i Portugal. Det ble ikke slik han så for seg.
– Det har gitt meg en veldig tung bagasje gjennom den «harde skolen» i utlandet. Samtidig har jeg fått gode referanser som gjør at jeg er godt rusta om jeg skal ut igjen, sier Holm, som minnes et møte med tidligere Real Madrid-stopper Pepe.
– På det første oppspillet ble jeg høvla ned, men jeg spilte en bra kamp, som var kult.
Siden juli 2021 har Holm vært i Rosenborg, i det som så langt har blitt tre mål på 14 Eliteserie-kamper fra start. Det første var en soloprestasjon mot søndagens motstander Odd, i en kamp trønderene vant hele 5-0 på Lerkendal.
– Jeg husker en veldig bra sommerdag hvor alle var i spillehumør. De vil nok revansjere seg, men vi skal kjøre over dem. Vi skal vekke trondheimspublikummet og vise at vi blir å regne med, sier Holm.
Under kan du se høydepunktene sist Rosenborg og Odd møttes på Lerkendal, hvor Holm scoret et vakkert mål:

Se høydepunktene: Rosenborg vs. Odd

Eliteserien
Flere profiler forsvinner: Dette er sommerens overganger så langt
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54