Oppdatert 02/04/2022 klokken 21:04 GMT+2

Kristian Eriksen sendte Briskeby til himmels, men innbytterne til Geir Bakke sørget for poengdeling.

Eriksen herjet på Briskeby - så slo Bakkes innbyttere tilbake

• Følg Hamkam og Lillestrøm videre i Eliteserien på discovery+
HamKam - Lillestrøm 2-2 (2-0)
For to år siden spilte han på fjerde nivå. I oppkjøringen har han blitt holdt igjen mot en overgang til Rosenborg. Lørdag sørget Kristian Eriksen for en drømmestart i HamKams første kamp i Eliteserien på 14 år.
– Det kunne ikke vært noen andre, for en historie, utbrøt Discovery-kommentator Asbjørn Myhre da Eriksens første Eliteserie-mål var et faktum.
Først tuppet han «Kameratene» i ledelsen, deretter serverte han Jonas Enkerud på åpen kasse etter et gnistrende forarbeid. Men Lillestrøms tre bytter i pausen, og det ene etter timen ga resultater, hvor innbytterene Eskil Edh og Akor Jerome Adams sørget for 2-2.
Begge servert av Pål André Helland, som også kom inn etter 45 minutter. Lagene hadde hver sin omgang og poengdeling vil nok begge aktørene være litt misfornøyd med.
– I og med at vi ligger under 2-0 til pause tar vi med oss dette. Men det er bedritent at vi bruker en omgang på det, sier Helland til Discovery like etter kampslutt.
Saken fortsetter under videoen.

LSK-kapteinen fyrer løs mot eget lag etter serieåpningen

Sprudlet

En fantastisk ramme var satt med et nær utsolgt Briskeby, hvor drøyt 2000 var tilreisende fra Lillestrøm og det var bortelaget som tok iniativet i starten av kampen. Nærmest var Espen Garnås på en heading med to minutter spilt, men forsøket gikk like utenfor. Etter det begynte Eriksen å ta for seg.
Med åtte minutter spilt lappet 26-åringen et innlegg på panna til Vegard Kongsro, men avslutningen gikk et stykke utenfor. Det var bare en forsmak på hva vi hadde i vente.
For med elleve minutter spilt leste Pål Alexander Kirkevold en pasning fra Ifeanyi Mathew og spissen spilte gjennom Eriksen. Kantspilleren løp seg fri og tuppet inn ledelse til ellevill jubel på Briskeby.
Et kvarter senere kunne hjemmefansen juble nok en gang, og igjen var Eriksen hjernen bak. Fra høyre i banen vant han ballen i duell med Mathew og danset forbi flere LSK-spillere. Foran mål serverte han rekkekamerat Enkerud på et sølvfat, som enkelt satte 2-0.
– Jeg er veldig fornøyd med starten og vi gjør mye riktig. Så klart er det deilig å starte sesongen sånn, var dommen fra Eriksen til Discovery i pausen.

Skuffet Eriksen etter at seieren glapp: – Mister piffen

Tok grep – som ga effekt

Lillestrøm-trener Geir Bakke var lite fornøyd med hvordan laget presterte de første 45 og sendte på Eskil Edh, Magnus Knudsen og Pål André Helland. Like før timen var det to av innbytterne som skapte farligheter.
Helland slo inn med utsiden av foten, hvor kula havnet hos Knudsen. Skuddet gikk rett på keeper Nicholas Hagen. Da bestemte Bakke seg for å sette inn nok en Eliteserie-debutant i Akor Jerome Adams.
Minutter senere skulle Lillestrøm få reduseringen sin. Helland dro seg fri langs høyrekanten og slo på bakre stolpe mot den tredje innbytteren Eskil Edh. 19-åringen tok ned kula og plasserte inn LSKs første for sesongen.
Det tente virkelig håpet for bortelaget og etter 68 minutter var Helland på farten igjen. Trønderen løftet blikket og slo Adams igjennom med en presis ball i bakrom. Nigerianeren var iskald alene med Hagen og lagene var plutselig like langt.
Flere mål ble det ikke på Briskeby, og trener Geir Bakke var ok fornøyd med hvordan det hele endte etter en svak første omgang.
– I andre omgang løfter vi oss betraktelig, hvor det er mye mer bevegelse i det vi foretar oss. Så gjør vi noen bytter vi treffer ålreit på, smiler LSK-treneren.

Ny spissduell i LSK: – Må ta vare på muligheten