Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteserie-profilen er usikker på når han kan komme tilbake: – Tør ikke si noe for sikkert

Even Lübeck

Oppdatert 16/06/2022 klokken 14:01 GMT+2

Viking-profil Zlatko Tripic hadde aldri følt seg bedre og var ønsket av Ståle Solbakken på landslaget. Så kom skaden som gjør at legen er usikker på når han returnerer.

Zlatko Tripic jubler etter 1-0-scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Aalesund på SR-Bank Arena.

Foto: NTB

  • Se Viking-Sandefjord kl 18 på søndag på discovery+
Det var etter seriekampen mot Bodø/Glimt 24. april at Tripic kjente på en belastningsskade i lysken. Han var tilbake mot Strømsgodset 12. mai, men spilte bare det siste kvarteret.
Tripic spilte fra start fire dager senere mot Jerv, men var bare på banen i en omgang etter å ha kjent på lyskeproblemene igjen. Siden har han vært satt ut av spill.
– Jeg kjente allerede underveis i Glimt-kampen at det var noe som ikke stemte i lysken. Så hvilte jeg og ble bedre, før jeg prøvde igjen mot Godset og Jerv. Jeg ble ikke kvitt smertene og kjente at det ikke var vits å holde på sånn. Jeg kan ikke hvile i hverdagene og spille i helgene, det går ikke, sier Tripic til Discovery.
I slutten av mai ble det meldt at Tripic kunne være aktuell for å returnere etter landslagspausen, som nå er over. Nå virker ikke det like sannsynlig:
– Han har progresjon i opptreningen og fremgangen er der, men det går sakte. Han er med på noen deløvelser med laget, men vi er nødt til å ha en-to uker med full trening før han er klar. Det er veldig vanskelig å si når han er klar, men det kan hende han kan spille i juli. Jeg tør ikke si noe sikkert, sier Vikings medisinske ansvarlige Halvard Øen Grova.

Godt i gang med opptrening

Han forteller at selv om det er frustrerende å være ute med skade, holder han motivasjonen oppe. Med et klart mål:
– Jeg er godt i gang med opptreningen og håper å være frisk og rask om ikke lenge. Men jeg må være tålmodig, så jeg har ikke peila meg ut en spesifikk kamp eller noe spesiell tid. Det viktigste nå er at jeg er nøye med opptreningen. Det er ingen grunn til å stresse, for målet nå er at når jeg først kommer meg tilbake, så holder jeg ut sesongen, sier Tripic.
Han trener mye for seg selv om dagen. En del på egen hånd, noe med Vikings medisinske ansvarlige Halvard Øen Grova. Der handler det om skadeforbyggende trening med vekt på kondisjon.

– Skader en del av gamet

Mye av det samme er Tripic innom.
– Som sagt kan jeg ikke trene på gymmen fra mandag til fredag også spille kamp i helgen. Jeg må være helt frisk og få en god treningshverdag og trene regelmessig med laget før jeg kan være klar for kamp. Jeg må komme meg sakte inn i kampsituasjon, for jeg har ikke trent jevnlig med laget på over en måned.
– Er det frustrerende?
– Både og. Det er kjedelig selvfølgelig, for man vil jo spille kamper hele tiden. Og jeg har vært en del skadet i det siste. Samtidig er det en del av gamet og jeg har vært skadet før og. Jeg har gått gjennom slike perioder, blitt eldre og fått den erfaringen. Nå gleder jeg meg bare til å komme tilbake på banen og bidra, sier han.
Skaden kom ubeleilig for Tripic, som åpnet 2022-sesongen på sterkt vis med to mål på de to første seriekampene og som en viktig brikke for et Viking-lag som tok seg til cupsemifinale.
– Det var jo surt, fordi starten denne sesongen var veldig god. Vi vant viktige kamper og jeg scoret viktige mål. Jeg følte at jeg var i mitt livs form i starten av denne sesongen. Jeg følte jeg aldri hadde vært bedre.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Tripic om press og forventninger: – Skal aldri være på latsiden i Viking

Ble rørt av Solbakken

I forbindelse med uttaket til de fire landskampene i juni ble Tripic nevnt av landslagssjef Ståle Solbakken, som et av flere navn som hadde vært aktuelle for troppen.
Det setter spilleren selv stor pris på, og forteller at det gir videre motivasjon i opptreningen.
– Jeg ble veldig stolt av å høre det fra Ståle. Jeg nærmer meg 30 og har aldri vært på landslaget, så å bli nevnt i den sammenheng er stort. Det hjelper på motivasjonen i disse tidene. Jeg tar det virkelig til meg og jeg skal gjøre alt jeg kan for å være minst like god igjen når jeg kommer tilbake, avslutter han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame