Populære sporter
All sport
Vis alt

Dansk hat-trick sikret RBKs fjerde strake seier: – Betalt for lite

Oscar Korsnes

Oppdatert 12/08/2022 klokken 23:00 GMT+2

Etter en ellevill start på kampen var det nysigneringen Casper Tengstedt som ble den store helten for Rosenborg på Release Arena.

Se høydepunktene: Målkalas i Sandefjord etter ellevill RBK-oppvisning

Sandefjord - Rosenborg 2-5 (2-2)
– Det er nesten så man sitter med følelsen av at Rosenborg har betalt for lite for denne spillerne, var Discovery-kommentator Petter Bø Tosteruds dom av Rosenborgs nye spiss Casper Tengstedt.
Dansken spilte nok en god kamp og involvert i alle RBKs scoringer. Først skaffet han straffe, så sikret han seg matchballen etter å ha scoret hat-trick i bortedebuten for de hvite og sorte.
Tengstedts første scoring kom etter 13 minutter. Det var bare ett av de fire målene som ble scoret de første 15. For etter et kvarters spill hadde begge lag både tatt og mistet ledelsen.
Se høydepunktene av målshowet øverst i saken.

Fartsfylt førsteomgang

Det skulle ikke ta lang tid før den fullsatte arenaen kunne juble. Hjemmelagets Mohammed Ofkir la inn en corner som Andre Hansen feilberegnet helt. Keeperen så også ut til å bli blendet av solen, og endte opp med å slå den i eget mål.
Men gleden ble kortvarig for hjemmefansen. Bare sekunder etter at hjemmelaget tok føringen ble det blåst straffe til Rosenborg. Sandefjord-keeper Hugo Keto gikk ut for å bokse ballen, men traff kun RBKs nye spiss Casper Tengstedt i hodet. Dansken ble liggende, men etter en rutinesjekk fikk han fortsett kampen.
Straffen tok Ole Sæther. "Løven fra Singsaker" banket ballen hardt og kontant ned i hjørnet, og dermed var lagen igjen likt.
Da fikk RBK fart på sakene. Fem minutter etter utligningen hadde gjestene snudd kampen. Adrian Pereira slo inn på Tengstedt som fikk stå helt alene i boksen til Sandefjord. Derfra hadde dansken ingen problemer med å sette ballen i nettet. Med det var Tengstedt oppe i to mål på to kamper.
– Man kan spørre seg hva forsvaret til Sandefjord gjør der. Han får jo stå helt alene, sa kommentator Bø Tosterud i etterkant av scoringen.
Men igjen ble det en kortvarig ledelse. Nok en gang var det bare snakk om sekunder mellom scoringene. Ofkir fyrte av mot mål, og Hansen måtte gi en retur på skuddet. I motsetning til RBK-forsvaret var Alexander Ruud tveter kjapt på og satt ballen i mål.

Hat-trick

Til tross for fortsatt høyt tempo, ble ikke starten av andreomgang like målrik som den første.
Likevel ble det mål også denne omgangen. Etter en halvtime var nysigneringen Tengstedt var på farten igjen, og for tredje gang på to kamper satt han ballen i mål. Dansken ble på smart vis spilt alene med Keto i Sandefjord-buret. Der gjorde han ingen feil og chippet ballen ellegant over sisteskansen.
Og mer skulle det bli. Stjernesignering ble nok en gang spilt igjennom på nydelig vis. Denne gangen fintet han seg praktfult forbi Keto og satt ballen enkelt i det gapende målet.
– Alt han tar i blir jo til gull. Han ser ut som en strålende signering, kommenterte Bø Tosterud da hat-tricket var et faktum.
Se intervjuet med hattrick-helten her.
picture

Serverte målshow i sin andre kamp: – Sinnsykt

Like før fulltid ble vondt til verre for Sandefjord. Jesper Taaje satt som siste mann inn en helt unødvendig takling på Bryan Fiabema. Dermed ble forsvareren vist det røde kortet, og måtte spasere av banen noen minutter før resten.
Da så RBK sitt snitt til å sette spikeren enda lenger inn i kassen. Nettopp Fiabema fikk ballen i boksen, og rett foran Keto plaserte han sikkert ballen ned i hjørnet.
Dermed var Rosenborgs fjerde strake seier et faktum. Trønderne har ikke tapt en kamp siden det forsmedelige tapet mot LSK i juni.

Fortjent

Etter dagens kamp står altså Tengstedt med fire mål på to kamper i Eliteserien. Dansken har bare vært i Trondheim i noen uker, men virker å funnet seg godt til rette.

Les også: Ble hyllet etter drømmedebut: – Jeg trives best under press
– Han leverer over forventning med tre mål i dag. Men han er en god spiss, og vi får håpe at vi får fortsette å ha han, sa RBK-trener Kjetil Rekdal om sin nye mann etter kamp.
Det ble en målrik kamp, der begge lag kunne stått med flere mål etter de første 45. Med fire mål og flere store sjanser, vippet kampen lenge før pause.
– Det gikk begge veier veldig lenge. Vi ble nødt til å gjøre noen justeringer, og da tok vi over kampen og vant fortjent, avsluttet treneren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame