STAVANGER (Discovery):
Det er ingen følelse av dagen derpå i Stavanger mandag formiddag. For mens byens ishockeyhelter i Oilers fortsetter feiringen av gårsdagens kongepokaltriumf med øl i sola på uteserveringene i sentrum, samles Viking-spillerne til lett restitusjonsøkt og analyse av triumfen over Bodø/Glimt.
Eliteserien
Her får Odd straffe i det 98. minutt
16 TIMER SIDEN

Bordtennisballer i premie

Smilene og latteren sitter løst i spillergruppa før treningen i solskinnet, markedssjef Børge Moi Nilsen er travel i telefonen i planlegging av øltelt til 800 supportere til lørdagens lokalderby mot FK Haugesund og mediemann Kjartan Salvesen åpner garderoben for Discovery og VG når trener Morten Jensen oppsummerer 2-0-seieren med laget.
I Viking har de en tradisjon der trenerduoen Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim deler ut tre bordtennisballer etter hver kamp som har gitt gevinst, én ball etter uavgjortresultater. Mottakerne av ballene må foran lagkameratene si noe positivt om seg selv og om lagets prestasjon.
– Mange kunne hatt disse ballene etter i går, mange har fortjent det. Men den første går til en som kom inn i laget igjen, han gjorde en fabelaktig jobb i ny posisjon, scoret et mål og var også instrumental i den første scoringen – så, Sebastian!
Slik annonserer Jensen den første som har gjort seg fortjent til en ball; gårsdagens bestemann på SR Bank Arena skal en tro den lokale juryen: Sebastian Sebulonsen.
– Jeg syns vi som lag løser det høye presset godt og jeg syns vi er gode når vi har ballen, det var en veldig gøy kamp å spille, sier Sebulonsen i garderoben, omtrent like nøktern og ydmyk som i seiersintervjuet umiddelbart etter kampen søndag.
(Artikkelen fortsetter under):

Knutsen om mulig Saltnes-karantene: – Da ler jeg meg i hjel

– Ingen kunne prestert lignende

Samuel Fridjonsson er den andre som får en ekstra heder fra trenerteamet etter sine gode prestasjoner i de to siste kampene, også han nokså lavmælt som taler. Veton Berisha, derimot, er full av patos når han mottar den tredje bordtennisballen – rett nok på vegne av hele laget og den defensive innsatsen som ble lagt ned. Spissen fikk æren av å holde en liten peptalk for lagkameratene grunnet sin rolle som signalspiller på topp.
– Jeg skal ikke snakke om meg selv, kun om laget. Jeg er virkelig, virkelig stolt over det vi presterte i går. Jeg tror ingen i Eliteserien kunne prestert som vi gjorde i 90 minutter mot Bodø/Glimt og holdt nullen, sier Berisha på engelsk til tilhørerne– til stor applaus.
Etterpå bekrefter Berisha hvor stolt han er av å være kaptein for Viking-laget slik de framstår om dagen.
– Jeg mente det, ja. Absolutt. Jeg tror ikke det er noen lag i Norge, eventuelt ett (Bodø/Glimt, red.anm), som hadde klart det vi klart det vi gjorde i går. Med det tempoet og den intensiteten vi kjører, bekrefter han overfor Discovery.
For selv om det ble et knepent 1-2-tap i Skien på mandag, der mange vil hevde Viking fortjente seieren, og 1-2 på nytt i Bodø i cupens semifinale torsdag, er siddisene på en opptur med ni poeng av tolv mulige så langt i sesongen.
Spesielt at laget stod distansen så godt etter to tøffe bortekamper i samme uke, gjør Berisha fornøyd.
– Det er selvfølgelig imponerende, men skal du være med og kjempe der oppe og har lyst til å eventuelt gå videre i Europa så er det det som må til. Det er det Bodø/Glimt har klart, de har spilt sånn uke inn, uke ut, konstaterer kapteinen overfor Discovery.
(Artikkelen fortsetter under):

Uenige om straff i etterkant: – Barnslig og ekkel oppførsel

Nakkekragehumor

Som et bilde på at det er gode dager i Jåttåvågen så dukker materialforvalter Stian Refvik opp i garderobedøra i det Berisha er ferdig med sin lille tale. For anledningen ikledt en nakkekrage, som et pek mot grepet om halsen Ulrik Saltnes tok på ham i gårsdagens tumulter langs sidelinja, mens han proklamerer at han nå må til behandling og «tar en innedag, jeg må ha hvile etter gårsdagen».
Responsen lar ikke vente på seg, garderoben bryter ut i full latter. Som mediesjef Salvesen påpeker: Det er dette som er gøy med fotballen, jeg håper også Bodø/Glimt tåler at vi har litt humor på disse tingene.
Samtidig så er det ikke til å stikke under en stol at temperaturen tidvis var meget høy på SR Bank Arena søndag, akkurat som den var i cupsemifinalen på torsdag. Med sin aggressive stil inviterer Viking til knalltøffe bataljer, og særlig er det et grep de bruker mot den regjerende seriemesteren.
(Artikkelen fortsetter under):

Kevin Kabran

Foto: Eurosport

Tap ga selvtillit

Om det ikke var skuddpremie på enkelte Glimt-spillere i Viking-garderoben før kamp, så er det ingen tvil om at tenningsnivået er skyhøyt – å slå bodøværingene betyr noe ekstra i Stavanger om dagen.
– Det er ikke det at det er Glimt, men du vil alltid teste deg ekstra mot de beste lagene. Om det er Molde eller Rosenborg, som de siste årene, eller nå Glimt. Nå har vi vist at vi er vel så på høyde med Bodø både i denne kampen og i semifinalen, selv om det endte med tap, sier Tripic til Discovery.
– Hvordan diskuterer dere lista man skal legge seg på i aggressivitet?
– Det skal trykkes til i duellene, du kan ikke gi Bodø/Glimt en lett kamp her – da blir det overkjøring om de får lov til å gjøre som de vil, det har de vist mange ganger. Når vi først skal tape så er det greit å gjøre det som vi gjorde på torsdag, svarer Tripic, mens han sitter på ergometersykkelen ved siden av Berisha, David Brekalo og Gianni Stensness og følger treningen der de som ikke spilte søndag er i aksjon.
– Det er ikke sikkert vi hadde hatt selvtillit nok til å gjøre det vi gjorde i går uten torsdagens opplevelse, følger Berisha opp – før han kommer med følgende læresetning:
– Det er bedre å tape å være gode, enn å tape og være dårlige.

Kabran på behandlingsbenken

Situasjonen som fikk det til å koke som mest søndag er behørig omtalt, Ulrik Saltnes sitt kne i ryggen på Kevin Kabran fikk det til å eksplodere på Viking-benken – og meldingene har haglet i etterkant både mellom leirene, i Discovery sitt studio og på sosiale medier.
Dagen derpå er Kabran på behandlingsbenken til fysioterapeut Kenneth Rosbach, men tapen han har over skulderpartiet stammer ikke fra fighten med Glimts kaptein.
– Nei, det har ingenting med det å gjøre, smiler svensken, men vedgår at det ble en ekstra runde på magen på fysiobenken mandag. Ryggen måtte pleies etter møtet med Saltnes sitt kne.
– Jeg fikk litt behandling nå, det skal vel bli bedre, sier Kabran.
– Så ingen problem å få litt behandling på en dag som denne?
– Nei, det er alltid god stemning her, men ekstra deilig i dag, svarer han.

Mener Glimt frykter Saltnes-suspensjon

Mandag ble det også klart at dommersjef Terje Hauge mener det skulle vært et klart rødt kort til Saltnes, og påtalenemda i Norges Fotballforbund har bekreftet at de skal se på hendelsen. Det betyr at nøkkelspilleren til Bodø/Glimt risikerer utestengelse.
Zlatko Tripic mener uttalelsene etter kampen, der Glimt-leiren mente lista ble lagt for høyt i gårsdagens dyst og at mange situasjoner bør ses på i ettertid, kun er en avledning fra nordlendingenes side.
– Det syns jeg bare er en dårlig unnskyldning, for å være helt ærlig. Hele fotball-Norge fikk med seg situasjonen med Saltnes, de prøver å ta fokus vekk fra den og de er veldig redde for å få en viktig spiller utestengt de neste kampene fordi han er utrolig viktig for det laget. Vi får se hvordan det blir, mener kantspilleren.
– Men hvor bevisst er måten dere går ut etter kampen, hva ønsker dere å oppnå ved å kalle Saltnes for en grisete spiller – er han det?
– Nei, det er han ikke. Derfor er det litt overraskende at det er han som gjør det. Det er veldig få som hadde gjort noe sånt uansett, men det rant kanskje litt over for ham, at han var skuffa over sin prestasjon og lagets prestasjon der de ikke får den rytmen de er vant til å få. Det kan bikke over, det er greit, men da er det greit å rekke opp hånda og si «okei, sorry, det var dumt å gjøre det». Vi er alle mennesker, men vi fikk ikke den unnskyldninga, verken fra han eller treneren, konkluderer Tripic.

Gauseth oppsummerer: Saltnes-kne, Viking-stunt og spredertabbe

Eliteserien
Dramatiske sluttminutter i Skien: Odd sikret seieren på overtid etter omdiskutert straffespark
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Sikret poeng i siste liten: – Ubeskrivelig
17 TIMER SIDEN