Som Discovery tidligere har meldt har både Tobias Lauritsen og Joshua Kitolano vært nær en overgang til Sparta Rotterdam. Nå er det klart at duoen er klare for den nederlandske klubben. Det bekrefter Odd på sine sider.
– Det har vært en nervepirrende prosess med flere klubber inne i bildet. Nå er jeg bare glad for at dette gikk i orden. Jeg sitter igjen med en utrolig god magefølelse. Nå skal jeg gjøre mitt ytterste for å avslutte med stil i Odd den neste måneden, sier Lauritsen til Discovery.
Eliteserien
Her får Odd straffe i det 98. minutt
16 TIMER SIDEN
Han skrevet under på en treårskontrakt med klubben. Som meldt torsdag morgen spiller altså Lauritsen ut juli for Odd. Det samme skal Kitolano gjøre, etter det Discovery vet.
LES OGSÅ: Var reserve før sesongen – takket nå nei til nesten 10 millioner

Glad for å ha Lauritsen i juli

Odd-trener Paco Johansen er fornøyd med å få med seg Lauritsen i juli, når kampene kommer som perler på en snor.
– Vi prøver å møte de utfordringene med de usynkroniserte sommervinduene. Vi strekker oss så langt vi kan med tanke på å beholde spillerne til august, når det norske markedet åpner, sier han til Discovery og fortsetter:
– Tobias har scoret jevnt og trutt og er en viktig del av spillet vårt. Han er en veldig god spiller. Det er flott for norsk fotball og for Tobias å få prøvd seg i utlandet. Som trener er det en delt greie, men jeg unner spillerne det.
LES OGSÅ: Tilbakeslag for RBK-spissen
Lenge så det ut til at det var Aberdeen som skulle stikke av med signaturen til Lauritsen. Spissen var på plass i Skottland for den medisinske testen og for å sjekke ut forholdene hos Aberdeen, som ble nummer ni forrige sesong.
Flere medier meldte at Odd og Aberdeen var enige om en overgangssum, men av flere årsaker skar det seg i siste liten.
I løpet av den siste uken har nederlandske Sparta Rotterdam seilt opp som den soleklare favoritten – samme klubb som har vært interessert i tjenestene til lagkamerat Joshua Kitolano. Det har også lokalavisene Varden og Telemarksavisa erfart tidligere. Klubbene skal ha være enige om en overgangssum, men heller ikke her kom de til enighet.
Som TA har meldt tidligere åpner det norske overgangsvinduet ikke før 1. august, mens det nederlandske åpnet 9. juni. Det betyr at nederlandske (og skotske) klubber kan kjøpe spillere nå, mens en klubb som Odd må vente til 1. august før de eventuelt kan hente inn erstattere. Det er også en av årsakene til at Lauritsen blir værende i Odd ut juli - minst.
Lauritsen debuterte for Odd i 2015 i cupen og har spilt 115 kamper for klubben siden, i alle turneringer. Han måtte vente i tre år fra debuten for Odd i cupen (22. april 2015 i 13-0-seieren over Skotfoss i cupen) til han fikk Eliteserie-debuten (11. mars 2018 mot Haugesund). Han har scoret 31 mål for Odd, og står med fire mål så langt denne sesongen.

Får utenlandsdrømmen realisert

Også Kitolano skriver under for Sparta Rotterdam.
I fjor takket Odd nei til et tilbud på rundt seks millioner kroner fra Feyenoord på det unge talentet, men nå virker det altså som om utenlandsdrømmen til Kitolano kan bli oppfylt.
Kitolano står med 118 kamper og åtte mål for Odd siden debuten i 2018. 2001-modellen har startet ni kamper denne sesongen og vært en viktig brikke for Skienslaget de siste årene. Kitolano har hele 51 aldersbestemte landskamper.
Eliteserien
Dramatiske sluttminutter i Skien: Odd sikret seieren på overtid etter omdiskutert straffespark
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Sikret poeng i siste liten: – Ubeskrivelig
17 TIMER SIDEN