• Se HamKams bortekamp mot Jerv søndag fra kl. 18 på discovery+
Flere HamKam-fans satte kaffen i halsen da midtstopper Hasan Kurucay hinket av med en vond ankel i treningskampen mot Lillestrøm på Åråsen mandag. I etterkant av kampen ble det knyttet usikkerhet rundt tyrkeren, som har startet alle ni kampene for Kamma så langt denne sesongen, og hvorvidt han blir klar til søndagens Eliteserie-oppgjør mot Jerv.
Nå beroliger klubbens sportssjef Espen Olsen fansen og sier følgende til Discovery:
Eliteserien
Røkke overtar Molde – Gjelsten trekker seg ut
10 TIMER SIDEN
– Hasan er jeg ganske sikker på at blir klar til kampen mot Jerv. Han ble veldig mye bedre ganske raskt etter treningskampen mot Lillestrøm. For å si det sånn - jeg ville blitt veldig overrasket om han ikke ble klar, sier han og legger trykk på ikke, samtidig som han ikke vil utdype mer.
Les også: Konkret interesse rundt tidligere Eliteserie-profil - klubber fra tre land aktuelle

Tilbake om fire-fem uker

Samtidig letter han litt på sløret rundt Morten Bjørlo. 26-åringen var en viktig brikke på Kamma-laget som rykket opp sist sesong med fire mål og seks målgivende fra sin midtbaneposisjon. Bjørlo startet de to første kampene denne sesongen mot Lillestrøm og Tromsø, men pådro seg et beinbrudd i forkant av hjemmeoppgjøret mot Sandefjord 18. april.
Bjørlo er ikke klar for spill enda, men Olsen sier 26-åringen er på rett vei.
– Bjørlo er på bedringens vei. Han ser bra ut. Helgen kommer selvfølgelig alt for tidlig, men vi ser for oss at han kan være klar om fire-fem uker - enten i slutten av juli eller i starten av august, sier sportssjefen.
Lest denne?Topplaget avbryter låneoppholdet med talentfull stopper

Håper på retur i vinter

Samtidig kan Olsen meddele at Julian Dunn-Johnson, som pådro seg en alvorlig kneskade i oppgjøret mot Viking i slutten av mai, har gjennomgått en vellykket operasjon.
– Julian er naturlig nok ute for resten av sesongen, men operasjonen gikk bra. Nå skal senen i kneskålen, som røk, gro og feste seg, så får vi håpe at han kommer på banen til vinteren. Vi er optimister, sier Olsen.
Dunn-Johnson ble hentet inn like før nyttår for å brukes i trebackslinjen, men må nå se resten av sesongen fra sidelinjen. Det gjør at klubben er på utkikk etter en ny midtstopper i sommervinduet, forteller Olsen.

Spillere inn?

Han kommer samtidig med en lovnad til HamKam-fansen:
– Det kommer helt sikkert til å skje noe i vinduet for vår del.
– Utdyp?
– At vi behøver en erstatter til Dunn sier seg selv. Vi bruker tre stoppere, så vi trenger en ny som kan spille i trebackslinja vår. Vi ser over alt for en ny stopper. Vi ser etter gode fotballspillere, sier han med et glimt i øye.
Han meddeler videre at det ikke er noen på vei ut i skrivende stund, og at det kan komme flere spillere inn portene på Briskeby.
– Vi ser an situasjonen med Bjørlo. I tillegg ser vi etter hva vi ikke har så mye av i troppen fra før. Det handler mest om offensivt skyts, men det er jo vanskelig å forsterke seg på det området, for alle andre lag vil også det. Det kan hende at vi henter inn flere, hvis vi finner den rette, men ikke for enhver pris.
Eliteserien
Vålerenga-unggutt kastes til ulvene: – Forstår at folk reagerer
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Sandefjord fikk ikke flyttet NM-kamp – manglet 18 minutter
I GÅR PÅ 11:57