Adams-dobbel da serieleder Lillestrøm snudde og slo Kristiansund

Even Lübeck

Oppdatert 03/07/2022 klokken 20:56 GMT+2

Lillestrøm stanget lenge borte mot Kristiansund søndag, men serielederen viste muskler da de snudde 0-1 til 2-1, takket være to mål fra Akor Adams. LSK vant 3-1

Kristiansund vs. Lillestrøm - Medium

Kristiansund-Lillestrøm 1-3 (1-0):
For LSK-kaptein Gjermund Åsen måtte sone etter det røde kortet mot Strømsgodset sist serierunde. Men når man har Akor Adams på topp trenger man ikke mye annet.
Gjestene imponerte ikke stort i borteoppgjøret søndag og lå lenge under 0-1, men to mål fra Adams - etter 71 og 84 minutter - sikret biffen for Lillestrøm. Holmbert Fridjonsson fastsatte sluttreultatet til 3-1 tre minutter før slutt.
– For en kamp fra guttene. Dette var en lagseier. I dag viste vi mental styrke. Jeg tror det er noe med gruppen, og det er mental styrke. Jeg hadde alltid troen, sa Adams til discovery+ etter kampen.
– Jeg er veldig glad, men det er fortsatt mye arbeid å gjøre. Det å slippe inn først og måtte jakte, er ikke den beste måten å starte kampen på, fortsatte tomålsscoreren.
Målene var toppspissens femte og sjette denne sesongen, men de første siden han scoret mot Sandefjord 21. mai. Etter 4-1-seieren hadde han gått målløs av fire seriekamper før han søndag avgjorde nærmest på egen hånd.

Økte serieledelsen

Seieren var meget kjærkommen for kanarifuglene, som tapte 0-3 for Strømsgodset i forrige serierunde. Seieren søndag gjør likevel at de har fått en liten luke i teten etter at Molde spilte 0-0 mot HamKam borte. LSK har nå fire poengs luke ned til moldenserne.
For KBK sin del var tapet det niende denne sesongen. De står fortsatt uten seier og har bare tatt ett fattig poeng.
– Jeg vet ikke hva som skjer. Det blir for enkelt. Akkurat nå er det veldig tungt, sier Kristiansund-spiss Bendik Bye til discovery+.

Stor mulighet og straffemål

Kristiansund kunne fått en drømmeåpning på kampen da Christoffer Aasbak var farlig frempå etter bare 15 sekunder. KBK kom rundt på høyre og Strand Nilsen slo ut 45 til Aasbak, som hamret til på første. Forsøket gikk et par centimeter utenfor mål.
18 minutter var spilt da Kristiansund skulle få scoringen sin, og den skulle komme etter et straffespark. Liridon Kalludra driblet seg inn i LSK-boksen, men ble meid ned bakfra. Svein Oddvar Moen var klar i sin sak og pekte på straffemerket.
Bendik Bye var sikker og hamret ballen til venstre og Hedenstad Christiansen til høyre. Målet var angriperens andre denne sesongen.
– Det ser litt ut som om han sparker ned i gresset. Det er dommeren som tar avgjørelsen, så jeg får ikke gjort noe mer med det, sa Espen Garnås, som la svensken i bakken.
– Soleklar straffe. Jeg skal finte, så blir jeg tatt bakfra. Det er en soleklar straffe, sa Kalludra.
Lillestrøm slet i det store og hele med å skape noe som helst før pause. Hjemmelaget ledet fortjent 1-0 etter de første 45 minuttene.
Saken fortsetter under videoen.

Ekspertene samstemte om straffesituasjon i Kristiansund: – Soleklar!

Utligning og snudd kamp

Etter 71 minutter skulle Lillestrøm få sitt mål. Tom Pettersson slo inn fra venstre og fant Akor Adams på sju-åtte meter. Spissen var kontant, viste muskler og stanget ballen i lengste hjørne til 1-1.
– En meget, meget god prestasjon av Adams. Det er helt utrolig bra gjort, sa Jonas Grønner i Fotballrunden-studioet.
– Aj, aj, aj, sånn gjør en toppspiss, supplerte Christian Gauseth.
Seks minutter før full tid satte Adams inn sitt andre da han kom alene med Sergine Mor i KBK-buret, mens Fridjonsson fastsatte sluttresultatet til 3-1 tre minutter senere.