Oppdatert 28/01/2022 klokken 15:02 GMT+1

Det ble dramatisk da Petter Hokstad (16) ble båret av banen tidlig i treningskampen mellom Lillestrøm og Ull-Kisa. Samtidig fikk flere nye fjes sjansen.

Pål André Helland

Lillestrøm - Ull-Kisa 3-2
Det ble et fartsfylt oppgjør i LSK-hallen da Lillestrøm og Ull-Kisa møttes til årets første treningskamp fredag. Etter 2x35 minutter gikk Lillestrøm seirende av banen.
Eric Taylor og Wolo Coulibaly, som begge er på prøvespill i LSK, bidro sterkt til seieren. Samtidig presenterte nysignering Colin Rüsler seg med å gi bort straffespark i en tøff duell med 16-år gamle Petter Hokstad.

Dramatisk åpning

Det gikk bare seks minutter før det første målet skulle komme, hvor begge prøvespillerne fikk vist seg frem. Eric Taylor vant ballen høyt på Ull-Kisas banehalvdel og førte ballen med seg inn i sekstenmeteren. Ballen slapp han så videre til Gjermund Åsen. Fra dødlinja slo Åsen en presis pasning til Wolo Coulibaly, som enkelt kunne styre ballen i nettet bak Christoffer Gjertsen.
Bare to minutter senere ble det dramatisk da LSK-debutant Colin Rüsler vant ballen med hodet, men tok med seg Petter Hokstad i en duell innenfor sekstenmeteren. Hokstad landet stygt på ryggen og fikk likeså Rüsler oppå seg. Hokstad som ikke engang har rukket å fylle 17 år, lå tilsynelatende urørlig på gresset i fire-fem minutter før han ble tatt av banen med båre.
Romerike Blad melder at Hokstad ikke har følelse i høyre ben og klager på smerte i ryggen.
Han skal nå undersøkes med røngten og scanning på Ahus, forteller Børre Lien Hansen til avisen.
I etterkant av duellen pekte dommeren på straffemerket til stor frustrasjon Lillestrøm-spillerene. Sondre Sørlokk, Ull-Kisas kaptein for anledningen, sendte Mads Hedenstad Christiansen feil vei og trillet inn utligningen i det 14. spilleminutt.

Helland på scoringslisten

Det ikke lang tid før Lillestrøm tok tilbake ledelsen. Fredrik Krokstad vant ballen og spilte igjennom Pål André Helland som dro av en forsvarspiller før han smalt ballen mellom beina på Gjertsen med høyrefoten.
Helland har brukt de første to treningsukene godt og har trent for fullt. Treningen viste seg å gi gode svar for trønderen, før han ble byttet ut til pause.
Og kanskje mistet Lillestrøm litt av gnisten da nettopp Helland ble byttet av, for i andre omgang ble det tynn suppe fra Eliteserie-laget. Ull-Kisa var utrolig nærme utligning før pause og presset på videre i andre omgang. Det ga til slutt uttelling.
Keeper Knut-André Søyland Skjærstein, som ble byttet inn til 2. omgang, feilberegnet fullstendig en langpasning inn i sekstenmeteren. Sondre Sørlokk takket og bukket, passerte Igoh Ogbu, og satt inn 2-2 for gjestene.

Avgjorde på tampen

Ull-Kisa fortsatte trøkket etter scoringen og var uhyre nære å ta ledelsen i sluttminuttene ved Mikkel Rakneberg. Dessverre for de gule og grønne gikk skuddet like til side for mål.
Lillestrøm holdt mye i ballen, men så ikke ut til å respondere. De hadde ikke skapt så mye som en målsjanse i andreomgang før det plutselig smalt fra Tobias Svendsen tre minutter før slutt.
Etter en enkel pasning fra Eric Taylor hamret Svendsen inn seiersmålet fra omtrent 18 meter. Dermed tok Lillestrøm en knepen 3-2 seier over lillebror.
Slik startet Lillestrøm (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen – Colin Rösler, Philip Slørdahl, Tom Pettersson – Lars Ranger, Fredrik Krogstad, Eric Taylor, Vetle Dragsnes – Pål-André Helland, Wolo Coulibaly, Gjermund Åsen.

Solid AaFK-seier

I årets første treningskamp viste Aalesund mye solid spill. De slo andredivisjonslaget Brattvåg 4-1.
Sigurd Haugen og Isak Dybvik Määtaä scoret to mål hver.
Nysigneringene Besim Serbecic og Petar Golubovic dannet midtstopperparet for Lars Arne Nilsens menn.
Slik stilte Aalesund (4-2-3-1): Tor Erik Larsen - Simen Rafn, Peter Golubovic, Besim Serbecic, Jørgen Hatlehol - Nikolai Søyset Hopland, Erlend Segberg - Simen Bolkan Nordli, Niklas Castro, Isak Dybvik Määtää - Sigurd Haugen.