Kristoffer "Doff" Zachariassen er klar for den ungarske klubben, Ferencvaros. Det bekrefter RBK på sine nettsider.
Zachariassen dro til Budapest på onsdag for å fullføre overgangen bekrefter klubben.
Eliteserien
Se høydepunktene: Lehne Olsen herjet med Odd
7 TIMER SIDEN
Som meldt tidligere i dag, erfarer Discovery at det er snakk om en totalramme på rundt 15 millioner kroner. Midtbanespilleren endte med 21 mål på 45 kamper for trønderne, og ble belønnet med sin første landskamp tidligere i høst etter en strålende sesongstart.
– Kristoffer har vært en solid spiller for oss og har gjort det såpass bra at han har blitt attraktiv for klubber nede i Europa. Vi har fått et meget godt tilbud og Doff kjenner selv at han har lyst til dette. Derfor kjennes det riktig på alle plan, sier sportslig leder Mikael Dorsin til RBK.no.
LES OGSÅ: Forbereder seg på Dønnum-exit: Kaller erstatteren en «kjempesignering»
Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson mener dette er en god avtale for alle parter.
– Rosenborg må ommøblere troppen før en ny trener komme inn, og får bra betalt for en 27-åring, så timingen er god, mener Jonsson.
Han er usikker på hvem som skal erstatte Zachariassen, men tror kanskje den beste erstatteren allerede er i Rosenborgs tropp.
– De har mange midtbanespillere i troppen allerede, og så kan de flytte Carlo Holse ned som indreløper, hvor han har vært best. Med skadeproblemene til Vecchia på kanten, burde de kanskje hente inn en kantspiller i stedet, mener Jonsson.
Ferencvaros kom til gruppespillet i Champions League i fjor, der de blant annet møtte Barcelona. Zachariassen blir lagkamerat med Tokmac Nguen og Franck Boli i jakten på et nytt Champions League-eventyr.
Eliteserien
Se høydepunktene: Strand Nilsen sikrer hjemmeseier på slutten
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Medaljejagende KBK på 2. plass: – Vi kan avslutte nå!
9 TIMER SIDEN