– Jeg skjønner at folk er overraska, sier Lyns nyeste tilskudd, William Sell til DIscovery.
22-åringen står med hele 122 kamper for gamleklubben Mjøndalen og har representert Norge på flere aldersbestemte landslag. Forsvarsspilleren hadde ingen planer om å forlate klubben før tilbudet fra den sovende kjempen tikket inn. En samtale med Oslo-klubbens nye sportssjef endret alt.
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
21 TIMER SIDEN
– Litt tilfeldig hadde jeg en prat med Tor Ole Skullerud. Han la frem prosjektet, hva de jobber med der og målsettingene deres i årene fremover. Det var et prosjekt som hørtes veldig oppnåelig og spennede ut, forteller Sell.
– Han har vært fotballtrener selv, så han vet hva som trengs. De tingene han nevnte som det måtte tas tak i, er ting jeg føler jeg kan bidra mye med selv, fortsetter forsvarsspilleren fra Hvittingfoss.

Erfaren 22-åring

Lyn befinner seg i 3. divisjon etter at klubben ble slått konkurs tilbake i 2010. Nå sikter Oslo-klubben seg mot toppen av Fotball-Norge på ny, etter en folkeinvestering som har samlet inn mer enn 10 millioner norske kroner.
– Lyn er en veldig stor klubb, så jeg mener og tror at det bare er et tidsspørsmål før de rykker opp en divisjon. Når det skjer, vil vi bli attraktive for andre spillere, forteller den tidligere Mjøndalen-spilleren.
William Sell har spilt både førstelags- og andrelagsfotball siden han kom til Mjøndalen, og er dermed godt kjent med nivåene mellom 3. divisjon og Eliteserien.
– Jeg vet sånn cirka hvordan nivået er og jeg har sett noen treninger. Målet i førsteomgang er å rykke opp fra 3. divisjon, og det tror jeg er oppnåelig med den spillergruppen vi har nå óg.
Sell fikk sin førstelagsdebut for A-laget til Mjøndalen som 17-åring tilbake i 2016. Siden den gang, har han selv opplevd både oppturer og nedturer i den brune drakta. Nå håper 22-åringen at hans erfaringer i helbrunt kan bidra til å sende Lyn tilbake i det gjeve selskap.
– I et lag som Lyn trenger man spillere som har litt erfaring. Jeg føler jeg har opparbeidet meg en god del, selv om jeg bare er 22 år, sier Sell.
– For meg som nesten har hatt den samme reisen med Mjøndalen, så føler jeg det er ting her jeg kan relatere til og bidra med. Jeg vet hva som virkelig har hjulpet i Mjøndalen. Klarer vi å skape en kultur og få i gang en profesjonalitet, så tror jeg ting blir veldig mye enklere, utdyper 22-åringen.
LES OGSÅ: Legger konflikten bak seg: – Det var ikke meningen å provosere

Tøft å forlate Mjøndalen

William Sell har vært i Mjøndalen siden 2014. Dermed ble det et emosjonelt øyeblikk for flere parter da kapittelet omsider var slutt på tirsdag. Mjøndalen-trener Vegard Hansen beskrev salget av Sell som «vemodig».
– Det var ikke lett. Jeg har vært der i sju år, og Mjøndalen er det eneste stedet jeg har spilt på toppnivå. Det var ikke lett å dra i det hele tatt, men jeg tenkte meg godt om, forteller Sell.
I 2019-sesongen spilte den daværende 20-åringen fast i bruntrøyenes forsvar. De to siste sesongene har minuttene blitt færre for forsvarsspilleren.
Denne sesongen har William Sell fått 618 minutter med Eliteserie-fotball.
– Jeg har vært litt inn og ut av laget, og kanskje ikke blitt så fast som jeg hadde håpet. Når tilbudet fra Lyn kom, var det ett av få tilbud jeg kunne takke ja til på daværende tidspunkt, sier den 22 år gamle høyrebacken.
LES OGSÅ: Disse fem signeringene vil floppe
For det var få tilbud som kunne lokke William Sell vekk fra Mjøndalen. Planen var å fullføre sesongen i brunt, og flere klubber hadde allerede fått beskjed om at han ikke var tilgjengelig.
– Jeg hadde et veldig godt forhold til Mjøndalen og hadde egentlig tenkt på å være der ut sesongen. Men opplegget til Lyn ga meg en gnist og jeg tror jeg kan bidra der, forteller Sell.
28 år gamle Daniel Janevski kom inn portene på Consto Arena samme dag. Svensken kommer fra Degerfors og fyller tomrommet som William Sell etterlater seg i forsvarsleddet.
– Mjøndalen fikk hentet en erstatter, så jeg tror ikke det blir noen krise for deres del. Jeg har ikke spilt så mye at det blir «fælt» for Mjøndalen, men jeg tror det blir et savn fra begge sider, sier Sell noe vemodig.
Artikkelen fortsetter under videoen:

Mjøndalen signerer svenske: – Ikke opplevd en så hektisk kveld før

Bryr seg ikke om stjernestatus

William Sell kommer inn i en Lyn-tropp uten de helt store navnene. Dermed blir han, sammen med nyervervelsen Jo Nymo Matland fra HamKam, den store profilen hos den sovende kjempen.
Det har derimot ikke vært avgjørende for valget av klubb.
– Akkurat det med stjernefaktor tenker jeg ingenting på, men det at jeg kommer fra et høyere nivå og stiller krav til meg selv, tenker jeg bare er naturlig. Selvfølgelig skal jeg det, for jeg vet hva som kreves. Det føler jeg er noe jeg må bidra med også, forteller høyrebacken.
I den lille tiden han har hatt med nye lagkamerater, har 22-åringen allerede latt seg imponere av nivået.
– Nå har jeg vært på et par treninger, og jeg ser at intensiteten er høy og at spillerne er gode med ball. Det er ikke en kjempestor forskjell på akkurat det, men det er mer det at alle bidrar hele tiden, at man har elleve ledere ute på banen, at man får i gang litt stemmebruk og sånne ting som kommer med rutine.
– Selv om jeg er ung, så føler jeg at det er en greie jeg kan bidra med. Være med å prate, sette standarden og få i gang det, for det er veldig mange talenter i Lyn som kan være med på denne reisen óg, sier William Sell.
LES OGSÅ: Jobber med utlån av spiller: – Vrient for oss emosjonelt

Fortsatt ambisjoner

Det er ikke mer enn fem år siden den tyske storklubben Hoffenheim speidet på Hvittingfoss-gutten. Derfor er det ikke så rart at flere hevet et øyenbryn da William Sell endte opp i 3. divisjon.
Selv om forsvarsspilleren takket nei til flere tilbud i OBOS-ligaen og 2. divisjon, er 22-åringen klar på at han ikke har gitt opp drømmene han har hatt helt siden han startet med fotball.
– Jeg la det veldig tydelig fram for Tor Ole at mine ambisjoner som fotballspiller virkelig ikke er over. At jeg trapper ned sportslig nå er fakta – det kan alle se, men ambisjonene mine står veldig i stil med det prosjektet som forhåpentligvis kan bli en realitet i Lyn, sier Sell bastant.
LES OGSÅ: Veteranen legger opp: – Jeg har fått oppleve barndomsdrømmen
Første delmål på veien til en ny storhetstid er å ta steget ut fra 3. divisjon. Lyn ligger på 11. plass i sin avdeling etter fire spilte kamper. Så langt har det blitt tre uavgjort og ett tap.
– Hvis vi kommer i gang med et opprykk, tror jeg det vil vekke veldig mye interesse for folk i området og andre spillere. Det er en stor Oslo-klubb som da vil spille i 2. divisjon.
– Om man derfra klarer å komme seg opp til OBOS-ligaen etter hvert, ville det vært enda mer stas for alle rundt.
Sell trekker frem supportergruppen Bastionen, som fyrer med bluss på tribunen i 3. divisjonskampene. Om Lyn klarer det utløsende opprykket, er det mye som ligger til rette for at det ting kan gå fort oppover.
Men det er ikke bare potensialet i Oslo-klubben som gjorde overgangen mulig. William Sell har også fått en økonomisk avtale som gjør at han fortsatt kan satse på fotballen profesjonelt.
– Jeg kommer til å satse som fotballspiller, men jeg kommer til å være med på en del andre områder i klubben. Jeg kommer til å være med i akademiet og jobbe med litt på siden, så vi har fått til en pakke jeg klarer å leve på, forklarer den 22 år gamle forsvarsspilleren.
– Nå er ikke jeg den som lever mest luksuriøst heller, så det ville gått fint i de fleste klubber vil jeg tro. Men vi fikk på plass en pakke som funket nå. Det er mulighet for studier om man ønsker etter hvert også, men det er virkelig fotballspiller jeg satser som, avslutter Sell.

– Det har dessverre blitt en fiaskosesong

Eliteserien
Knutsen går motstrøms om cupen – liker «koronamodellen»
I GÅR KLOKKEN 07:52
Eliteserien
Politietterforskning etter dommerhetsen på Åråsen: – Vi jobber med å få navnene
I GÅR KLOKKEN 14:07