Mjøndalen – Bodø/Glimt 0-3, Haugesund-Molde 1-2
Saken oppdateres!
Utgangspunktet var enkelt før kampen. Glimt måtte ta poeng for å være sikret sitt andre strake seriegull. Mjøndalen måtte vinne for å ha noe håp om å berge plassen.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
Men det var aldri noe tvil om hvor det skulle ende. Bodø/Glimt var best fra start til slutt og kunne slippe jubelen løs med gullhatter og gullskjerf da dommeren blåste etter 90 minutter.
– Det er et eventyr som bare gir og gir, meldte Discovery-kommentator Kenneth Fredheim etter kampen.
– Dette er en større prestasjon enn det første gullet. Mye større prestasjon med tanke på hele året og forutsetningene. Det er jævlig sterkt, sa Ulrik Saltnes etter kampen, omringet av euforiske Glimt-fans.
– Det er nordlendinger på Østlandet, da blir det sånn.
Sjekk banestormingen etter kampslutt:

Glimt-fansen stormet banen i lykkerus: – Et moderne fotballeventyr

Power

Det var et Glimt-lag som lovet «power» før kampen, og de gikk rett i strupen på et tannløst Mjøndalen i starten av oppgjøret. Bare to minutter ut i kampen forærte Joakim Olsen Solberg gjestene en gavepakke av de sjeldne. En fatal feilpasning sørget for at Botheim kunne sette inn ledermålet fra kloss hold.
Og gulljagende Glimt-gutter ville avgjøre det hele tidlig. Bare halvannet minutt etter ledermålet doblet Glimt da Amahl Pellegrino ble spilt fri, rundet keeper og sendte ballen kontrollert i nettet.
Resten av kampen ble tilnærmet en transportetappe for de gule. Mjøndalen hadde en bedre periode utover i andreomgang, men til tross for noen gode skuddmuligheter endte ingen med uttelling.
Da det gjensto ti minutter av kampen kom det siste nådestøtet. Innbytter Fredrik Bjørkan fikk æren av å sette inn 3-0 i sin siste kamp i Glimt-drakta, og feiret hemningsløst sammen med lagkameratene og de tilreisende supporterne etter den siste scoringen.
Gullfeiringen fortsetter i Bodø, for sammen med supportere og presse har klubben chartret et fly for å bringe heltene hjem til en planlagt feiring.
Slik startet lagene:
Mjøndalen: Lysgård – Eriksen, Walstad, Nakkim, Solberg – Aasmundsen, Gauseth, Sveen – Larsen, Brustad, Ovenstad
Bodø/Glimt: Haikin – Sampsted, Moe, Lode, Konradsen – Saltnes, Berg, Vetlesen – Solbakken, Botheim, Pellegrino
Sett denne?

Tårevåt Gauseth takket av da Mjøndalen rykket ned

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42